1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SORUŞTURMAYA DÖNEMİN BAKANLARI DA DAHİL EDİLİR Mİ!
SORUŞTURMAYA DÖNEMİN BAKANLARI DA DAHİL EDİLİR Mİ!

SORUŞTURMAYA DÖNEMİN BAKANLARI DA DAHİL EDİLİR Mİ!

Devlet Dairesi’nde başlatılan soruşturma!

A+A-

 

Sosyal Demokrat Parti (SDP), Karayolları Dairesi’nde başlatılan soruşturmaya, dönemin bakanlarının da dahil edilmesini istedi.

SDP’den yapılan yazılı açıklamada, Sayıştay’ın, Karayolları Dairesi’nde yaptığı soruşturmanın raporlarını açıkladığı belirtildi. 

“Karayolları Dairesi içinde meydana gelen suiistimal olayıyla ilgili Sayıştay’ın, 1 Ocak 2006 ile 3 Mayıs 2013 tarihleri arasında yaptığı soruşturmada bazı bulgular elde ettiğini” ifade eden SDP, bu bulgularda milyonlarca liralık katran ve mazotun “buharlaştığının” görüldüğünü savundu ve şu anda konunun Mali Polis’in de denetiminde devam ettiğini kaydetti.

Söz konusu 2006 ile 2013 yıllarının CTP ile UBP’nin iktidar dönemleri olduğunu belirten SDP, açıklamasında şunları kaydetti:

“Trilyonlarca liralık malzemenin kayıtlarda olmaması dikkat çekiyor. Ayrıca Sayıştay raporunda teknisyen, mühendis ve iki eski daire müdürünün 3 ay içinde bu parayı ödemesi talep ediliyor.

Yalnız işin en ilginç tarafı dönemin bakanları bu konuda hiç soruşturulmamıştır.

SDP olarak hükümeti bu konuda Meclis’te ilgili bakanların da soruşturma kapsamına alınmasını istiyoruz. Aksi halde kendileri de bu sorumluluktan kurtulamayacaklardır.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.