1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOSYAL HİZMETLER DEVREDE!
SOSYAL HİZMETLER DEVREDE!

SOSYAL HİZMETLER DEVREDE!

Zihinsel engelli çocuğa çarptı!

A+A-

Ercan-Yonca Kavşağı arasında önceki akşam arabasıyla zihinsel engelli 8 yaşındaki Mert İncige’ye çarpan Harun Göktaş mahkemeye çıkarıldı. Yargıç, İncige’nin ailesinin araştırılmasını emretti

Devrim DEMİR

Ercan-Yonca Kavşağı arasında önceki akşam meydana gelen trafik kazasında yaralanan zihinsel engelli 8 yaşındaki Mert İncige’ye çarpan 24 yaşındaki Harun Göktaş aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanması ve bir kefilin 50 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verirken, polisin çocukla ilgili Sosyal Hizmetler Dairesi ile temasa geçmesi konusunda direktif verdi.

İncige’nin hayati tehlikesi yok

Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, önceki akşam saat 21.00 sıralarında Ercan-Yonca Kavşağı arasında meydana gelen kazada, zanlının yeterli dikkati göstermeden sürüş yaptığı esnada yolu koşarak geçmeye çalışan engelli 8 yaşındaki Mert İncige’ye kullanımındaki MP 709 plakalı araç ile çarptığını söyledi.

Polis, kazada yaralanan Mert İncige’nin Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını, göğüs kafesinde ve sağ bacağında çatlaklar meydana geldiğini ancak hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

Çocuğun müşahede altına alındığını, tedavisinin sürdüğünü kaydeden polis, kazanın ardından zanlının gözaltına alındığını ifade etti.

Polis, zanlı hakkında “dikkatsiz sürüş” suçundan başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydederek, teminata bağlanmasını talep etti.

Etkin: Aile ile temasa geçilmeli

Savcı Atilla Etkin ise engelli bir çocuğun akşam saatlerinde tek başına yolda olmasında ailenin sorumlu olduğunu ifade ederek, “8 yaşındaki çocuk yasal koruma altındadır. Akşam saatlerinde engelli bir çocuğun tek başına yolda olması dikkate alınmalı ve bu konuda aile ile görüşülmeli” dedi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.