1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOSYAL MEDYA AYAKLANDI!
SOSYAL MEDYA AYAKLANDI!

SOSYAL MEDYA AYAKLANDI!

Hiç suçu yokken kayıp giden 3 gencin ardına

A+A-

Dün Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre, saat 17.30’da Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda meydana gelen feci kazadan sonra yaşamlarını kaybeden 3 genç.. 5 de yaralının olduğu kaza... Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın ve İmge Kozok'un üzüntüsünü, tanıyan tanımayan adeta tüm KKTC halkı yaşadı.

Tüm KKTC'yi yasa boğan bu üç gencin acı haberinden sonra, bir çok kişi sosyal medyada örgütlenerek artık trafik kazalarına dur demek için, başka hayatlarında solmasına izin vermemek için bir şeyler yapılması gerektiğinin vurgusu yapıldı.

''Bugune kadar milli yas ilan edilmesi gereken yüzlerce ölüm, yüzlerce olay oldu.. hepsinden geriye birkaç gazete küpürü kaldı.

Bişeylerin değişmemesinde hepimiz suçluyuz. Herkes kendi için yas ilan etmek istese; belki o zaman başarırız.''

''Her yaşam değerlidir, söz bitmedi, şimdi başlıyor... Bugün başkası ölür, yarın can yoldaşınız!

Lütfen duyarlılığınızı gösterin; #milliyasilanedilsin ve bu kadar canı alan trafik tüm Kuzey Kıbrıs'ta, Perşembe gün saat 18:00da dursun!'' gibi cümleler sosyal medyada geniş bir kitle tarafından destekleniyor.

Bugün saat 18.00'da organize edilmesi beklenilen etkinlik 27 Ocak Pazartesi, 17:00 olarak güncellendi.

Derin üzüntü içerisinde saygıyla rahmet dilerken kayıp giden bu üç gencimizin ardından, son olması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu ve bilinçli hareket edilmesiyle trafiğe bir kurban daha verilmemesi ümit ediliyor...

KKTC halkının bir birine bu denli kenetlenmesi, bir birini tanımayan yüzlerce kişinin bir bağ kurması ve tüm KKTC halkı için birlik olarak iyi bir şeylere adım atma çabası insanları duygulandıracak cinsten.

Kıbrıs 7/24

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.