1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. Sosyal medyada Facebook'a yeni rakip!
Sosyal medyada Facebook'a yeni rakip!

Sosyal medyada Facebook'a yeni rakip!

Sosyal medyada Facebook'a yeni rakip!

A+A-

Wikipedia'nın kurucu ortağı Jimmy Wales, üyelerin bağışlarıyla ayakta duracak WT:Social isimli yeni bir sosyal medya platformu kurdu. Facebook'a rakip olarak gösterilen yeni sosyal platform, kullanıcıların bağışları ile devamlılık sağlayacak.

Wikipedia’nın kurucu ortağı Jimmy Wales, haber odaklı yeni bir sosyal platformu hayata geçirdi. Wales, WT:Social adı verilen platformun şimdiden 160 bini aşkın üyesi olduğunu açıkladı.

REKLAM YOK, BAĞIŞ VAR

Facebook’a rakip görülen yeni platform ‘kullanıcı verilerini satmayacağını ve reklamlar yerine kullanıcıların bağışlarıyla ayakta kalmaya çalışacağını’ söyledi.
Platforma üye olmak isteyenler önce bekleme listesine alınacak ve kendilerinden başka kullanıcıları davet etmeleri istenecek. Veyahut, kullanıcı olmak isteyenler ücretli üyelik seçeneğini tercih edebilecek.

We:Social, ‘haber odaklı’ bir platform olduğunu ve üyelerin ‘yanıltıcı’ başlıkları değiştirebileceklerini ifade etti.

MAKALELER OKUNABİLECEK

Kullanıcılar kendi ağlarındaki üyelerin paylaştığı makaleleri görebilecek. Önce en üstte en yeni makale, daha sonra ilgi alanlarına göre ayarlanan algoritma ile altlara doğru diğer makaleler görülecek.

Üyelik İngiltere’de aylık 10 sterlin, yıllık 80 sterlin. Avrupa’da aylık 12 euro, yıllık 90 euro, ABD’de ise aylık 13 dolar, yıllık 100 dolar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.