1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOSYAL SİGORTALAR DAİRESİ’NDEN ŞOK EDİCİ CEVAP
SOSYAL SİGORTALAR DAİRESİ’NDEN ŞOK EDİCİ CEVAP

SOSYAL SİGORTALAR DAİRESİ’NDEN ŞOK EDİCİ CEVAP

Emeklilik için başvurduktan sonra başına gelenler Hitmet Atalay’ı isyan ettirdi

A+A-

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda 22 yıl santral operatörlüğü yaptıktan sonra yaş sınırını doldurduğundan, Sosyal Sigortalar Dairesi’ne emeklilik için başvuran Hitmet Atalay, daire yetkililerinden aldığı cevap karşısında şok oldu.

Atalay, “Temmuz ayı emeklilik maaşımın başlaması için Sosyal Sigortalar Dairesi’ne 4 Temmuz’da başvurdum. Fakat yetkililer bana geç kaldığımı, temmuz ayı maaşımı alamayacağımı, maaşımın ağustos ayı sonunda başlayacağını söyledi. 30 Haziran’da başvursam hak sahibi olabilirmişim. Ben bunu bilmediğim için 4 Temmuz’da başvurdum ve böyle bir cevapla karşılaştım” diyerek bir ay mağdur olacağını dile getirdi.

1976 tarihli ilgili yasaya göre, kişiye, emeklilik için müracaat ettiği ayın bir sonraki ayında maaş bağlanabiliyor.Atalay, “Eğer bilseydim önceden başvururdum. Kimse beni bu konuyla ilgili uyarmadı. Benim borçlarım var, bir ay maaşımı alamayacağım. Bu bir hırsızlıktır, benim bir ayımı çalıyorlar” diye tepki gösterdi.Bir Sosyal Sigortalar Dairesi yetkilisi, “Kişi müracaat ettikten bir sonraki ay maaş almaya hak sahibi olabilir. Emeklilik yaşının dolduğu gün gelip başvurursa takip eden ayda emeklilik maaşını alacaktır. Uygulama ve yasa bu şekildedir” açıklamasını yaptı.   

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.