1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOSYAL SİGORTALAR DAİRESİ'NDEN YALANLAMA!
SOSYAL SİGORTALAR DAİRESİ'NDEN YALANLAMA!

SOSYAL SİGORTALAR DAİRESİ'NDEN YALANLAMA!

"İşte Kamu Çalışanları!"

A+A-

“3 VEZNEDEN 2’SİNDE PERSONEL GÖREV BAŞINDAYDI”

“FOTOĞRAF ÇEKEN ŞAHSIN İŞLEMİ 5 DAKİKA SONRA TAMAMLANDI”

Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürlüğü, Daire personeliyle ilgili dün bir gazetede “İşte Kamu Çalışanları” başlığıyla yayınlanan haber konusunda açıklama yaptı.

Açıklamada, haberde yer alan Sosyal Sigortalar Dairesi Lefkoşa Bölge Amirliği’nin veznesinde vatandaşa hizmet verecek personel bulunmadığı iddiası kamera görüntüleriyle yalanlandı.

Söz konusu haberde, pazartesi günü 12.00 -12. 30 saatleri arasında Sosyal Sigortalar Dairesi Lefkoşa Bölge Amirliği’nin veznesinde vatandaşa hizmet verecek personel bulunmadığı iddia edilmişti.

Daireden yapılan açıklamada ise, kamera kayıtları incelendiğinde üç vezneden birinin personel yıllık izinde olduğu için çalışmadığının, diğer iki çalışanın ise görev yerinde olduğunun tespit edildiği ifade edildi.

Habere konu olan görüntüleri çeken şahsın ilk vezne işlem yapmasına rağmen, o anda işlem yapmayan boş veznenin önünü cep telefonuyla saat 12.16’da fotoğrafladığı, ilgili kişinin bundan 5 dakika sonra sağlık bölümünde işlemlerini tamamladığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sosyal Sigortalar Dairesi Lefkoşa Bölge Amirliği’nde vatandaşa hizmet veren üç vezne vardır ve bu vezneler sabah 08.15 ile 14.00 saatleri arasında vatandaşlarımızın işlemlerini yerine getirmektedir. 

Vezneler kamera sistemi ile 7/24 yakından takip edilmektedir. İlgili haberi dikkate alan Dairemiz, habere konu olan tarihte, 12.00-12.30 saatleri arasında veznelerde yapılan işlemlerin kayıtlarını detaylı olarak incelemiştir. Kamera kayıtlarında hizmet veren üç veznede çalışan üç personelden yalnızca bir tanesinin yıllık izinde olduğu, diğer çalışanlarımızın ise görev yerinde olduğu tespit edilmiştir.

Yine, kamera kayıtlarına göre;  habere konu olan görüntüleri çeken şahsın, haberi yapan muhabir değil, o saatlerde Sağlık Bölümü’nde işlemleri için bekleyen bir sigortalımız olduğu tespit edilmiştir. Sigortalımız ilk vezne, işlem yapmasına rağmen, o anda işlem yapmayan boş veznenin önünü cep telefonuyla saat 12.16’da fotoğraf çekmiş ve daha sonra saat 12.21’de Sağlık Bölümü’ne geçerek işlemlerini tamamlamıştır. Arada yalnızca 5 dakika vardır.”

“ARAŞTIRMAYA GEREK GÖRÜLMEDEN HABER YAPILMASI GAZETECİLİK ETİĞİYLE BAĞDAŞMAZ”

“İlgili habere konu olan ve sosyal medyada da gündem olan iddiaların, Sosyal Sigortalar Dairesi’nden bilgi alınmadan, doğru olup olunmadığına dair bir araştırma ve incelemeye gerek görülmeden yapılmasının,  gazetecilik etiği ve ilkeleri ile bağdaşmadığı” dile getirilen açıklamada “haberin hazırlanışındaki yaklaşımın değerlendirmesini kamuoyu takdirine bırakıyoruz” denildi.

Açıklama şu ifadelerle tamamlandı:

“Herhangi bir araştırmaya dayanmaksızın, bir vatandaşın cep telefonu görüntülerini kullanmak suretiyle, bir kamu kurumunu ve o kurumda çalışan kamu görevlilerini itibarsızlaştırmak amacıyla yapılan haberde yer alan ithamların doğru olmadığını, hukuki tüm haklarımızı saklı tutarak ve ilgili kamera kayıt görüntülerinin Dairemizin resmi Facebook sayfasında da izlenebileceğini hatırlatarak kamuoyuna saygıyla duyururuz”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.