1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOYGUN ÇÖZÜLÜYOR
SOYGUN ÇÖZÜLÜYOR

SOYGUN ÇÖZÜLÜYOR

Mahmut Fırat konuştu…

A+A-

Mahmut Fırat konuştu… Kooperatif Merkez Bankası’nın (Koop Bank) Güzelyurt şubesine nakledilirken çalınan 3 milyon TL ile ilgili olarak aranan zanlılardan Rifat Fırat’ın kamyon şoförlüğü yapan kardeşi Mahmut Fırat önceki akşam yurt dışına çıkış yaparken gözaltına alındı. “Polise yalan beyanda bulunmak” suçundan mahkeme kararıyla tutuklanan Mahmut Fırat, soyguna bizzat katıldığını kabul edip, payına düşen parayı ne yaptığını anlatınca, polis Fırat’ın eşi Meryem Fırat’ı ve Ramazan Alliş isimli kişiyi gözaltına aldı.

Para iki ayrı yerde bulundu… Mahmut Fırat’ın eşi Meryem Fırat aracılığı ile saklaması için paraları verdiği Ramazan Alliş’in itirafları doğrultusunda polis önce Akdeniz ve Yayla köyleri arasında bulunan bir arazide arama yaptı ve 75 bin TL’yi buldu. Aramalar daha sonra Güneşköy’de devam etti ve bir narenciye bahçesindeki su motoru kulübesine gizlenmiş 700 bin 500 TL daha ele geçirildi. Mahmut Fırat’ın “Serhatköy civarında attım” dediği paralar ise henüz bulunamadı. Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler akşam saatlerinde Güzelyurt’ta bir basın toplantısı düzenleyerek dünkü gelişmeler hakkında basını bilgilendirdi, üç zanlının tutuklandığını, iki zanlının halen arandığını açıkladı.

Güren TİLKİ, Elmas TOKAY, Emine UYSAL, Hasan ÇAĞDA

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın  (Koop Bank) para taşıyan aracından 24 Temmuz’da, 3 milyon TL’nin çalınması olayıyla ilgili dün yeni bir gelişme yaşandı. 3 milyon TL’lik soygun olayında çalınan paranın 770 bin 500 TL’lik kısmı bulundu. Polis iki ayrı noktada paraya ulaştı. Polis Genel Müdürü Vekili Pervin Gürler ve Polis Genel Müdürü Birinci Yardımcısı Süleyman Manavoğlu, gün boyunca Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nde tahkikatı yakından izledi.

Soyguna karıştığı şüphesiyle aranan zanlılardan Rifat Fırat’ın kamyon şoförlüğü yapan kardeşi Mahmut Fırat önceki akşam yurt dışına çıkış yaparken gözaltına alındı. Mahmut Fırat’ın itirafları doğrultusunda, eşi Meryem Fırat ve Ramazan Alliş gözaltına alındı. Ramazan Alliş ve Mahmut Fırat’ın itirafları doğrultusunda polis önce Yayla ve Akdeniz köyleri arasındaki bir arazide 75 bin TL, Güneşköy’deki bir narenciye bahçesindeki su motoru kulübesinde ise 700 500 TL buldu. Mahmut Fırat’ın “Serhatköy yakınlarında attım” dediği para ise dünkü aramalarda bulunamadı.
Önceki gece yakalanan Mahmut Fırat dün mahkemeye çıkarılarak tutuklanırken, Ramazan Alliş’in bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Sorgulaması devam eden Meryem Fırat’ın durumu ise henüz belli değil.

Fırat ve Alliş konuştu, polis buldu
Türkiye’de bulunan ve soygun olayıyla ilgili olarak aranan Rifat Fırat ile 33 kez telefon görüşmesi yaptığı belirlenen kamyon şoförü kardeşi Mahmut Fırat, önceki akşam Girne Turizm Limanı’nda çıkış yapmak isterken gözaltına alındı. Mahmut Fırat dün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhinde 3 günlük tutukluluk emri alındı. Daha sonra ise polis meseleyle ilgili olarak Ramazan Alliş ve Fırat’ın eşi Meryem Fırat’ı da gözaltına aldı. Soygun olayıyla ilgili Mustafa Çetereisi ve Rifat Fırat ise hâlâ aranıyor.

Soruşturma kapsamında Mahmut Fırat’ı sorgulayan polis, paranın bir kısmının eşi Meryem Fırat aracılığı ile Ramazan Alliş’e saklaması için verdiği bilgisine ulaştı.


Bunun üzerine Ramazan Alliş’i tespit ederek sorgulayan polis, Alliş’in, bir kısım parayı sakladığı yeri söylemesi üzerine Akdeniz köyüne yöneldi ve köy yolu üzerindeki fidanlıkta yaptığı aramada gömülü olarak 75 bin TL buldu.

700 bin 500 TL kulübede bulundu

Daha sonra Mahmut Fırat’ı sorgulamaya devam eden polis, Fırat’la birlikte Güneşköy’de 2- 3 noktada arama yaptı. Güneşköy’de Mahmut Fırat’ın evinin yakınındaki narenciye bahçesinde arama yapan polis ekipleri, bir ağacın altındaki küçük su motoru kulübesinde 700 bin 500 TL’yi buldu. Polis Genel Müdürü Birinci Yardımcısı Sülayman Manavoğlu da, paranın bulunduğu yerde inceleme yaptı. Polis, Fırat’ın evinin içerisinde, bahçesinde ve paraların bir kısmını Serhatköy civarında attığını söylediği yerde arama yaptı ancak emare bulamadı.

Gürler: İki zanlı hâlâ aranıyor
Soygunun gerçekleştiği tarihten beri mesaisini adeta Güzelyurt’ta sürdüren Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler dün de gün boyu Güzelyurt’ta idi. Gürler, dün akşam Güzelyurt polis Müdürlüğü’nde bir basın toplantısı yaptı ve soygun ile ilgili bilgiler verdi. Dünkü aramalar sonucunda toplamda 770 bin 500 TL nakit paranın bulunduğunu açıklayan Gürler, soygun olayı ile ilgili olarak Bilay Çetereisi, Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş’in tutuklandığını, iki zanlının da halen aranmakta olduğunu belirtti. Gürler, çalınan paranın geriye kalan kısmının aranmasına devam edildiğini vurguladı, olayın aydınlatılmasında emeği geçen ekibine ve olaya duyarlılık gösteren basın mensuplarına teşekkür etti.


Basın toplantısı sonrasında, dünkü aramalarda ele geçirilen 770 bin 500 TL basına gösterildi.

Fırat, ‘yalan beyan’dan tutuklandı
Polisin serbest bıraktığı Abuzer Fırat’ın yeğeni olan Mahmut Fırat’ın, 30 Temmuz günü polis tarafından sorgulandığı ve Türkiye’de bulunan kardeşi Rifat Fırat ile sadece bir kez telefonda konuştuğunu söylemesine rağmen yapılan incelemede farklı bir telefon hattı ile toplamda 33 kez görüştüğü ortaya çıktı.

Bu tespitin üzerine yakalanan Mahmut Fırat, dün sabah Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Başkanı İlker Sertbay’ın huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ergin Atıcı ve zanlı tarafından Avukat Doğa Zeki hazır bulundu.

Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis müfettişi Numan Örü, iddia makamının tanığı olarak yeminli şahadet verip olguları aktardı.
Mahkeme, Mahmut Fırat’ın 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.