1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOYGUN ZANLISI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!
SOYGUN ZANLISI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!

SOYGUN ZANLISI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!

Lefkoşa’da geçtiğimiz gafta Barış Erkmen’in JL585 plakalı arabasına binen ve boğazını kemerle sıkıp 500 TL’sini zorla aldıktan sonra Erkmen’i aracından aşağıya atarak olay yerinden kaçtığı iddiasıyla polis tarafından tutuklanan zanlı Ümit Ertuğrul yargıla

A+A-

Lefkoşa’da geçtiğimiz gafta Barış Erkmen’in JL585 plakalı arabasına binen ve boğazını kemerle sıkıp 500 TL’sini zorla aldıktan sonra Erkmen’i aracından aşağıya atarak olay yerinden kaçtığı iddiasıyla polis tarafından tutuklanan zanlı Ümit Ertuğrul yargılanıncaya kadar cezaevine gönderildi.

Abbas ELMAS

“Soygun ve şiddet tehdidi” suçlamasıyla polis tarafından 23 Ağustos’ta mahkeme huzuruna çıkarılarak tutuklanan zanlı Ümit Ertuğrul hakkındaki polis soruşturmasının tamamlanmasıyla dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Ömer Taşbel, zanlı Ümit Ertuğrul’un 23 Ağustos’ta saat 03.00 sıralarında Lefkoşa’da meydana gelen “Soygun ve şiddet tehdidi” suçuyla methaldar olduğunu söyledi.

Taşbel, zanlı Ertuğrul’un söz konusu tarihte saat 03.00 sıralarında Lefkoşa Çağlayan Parkı’nda karşılaştığı Barış Erkmen isimli kişiyle bir süre sohbet ettikten sonra müştekinin JL585 plakalı aracına binerek Organize Sanayi Bölgesi’ne gittiklerini belirtti. Ömer Taşbel, Zanlı Ümit Ertuğrul’un Sanayi Bölgesi’nde bulundukları bir sırada belindeki kemeri çıkararak müşteki Erkmen’in boğazına sarıp sıktıktan sonra zorla cebinde bulunan 500 TL nakit parasını sirkat ettiğini kaydetti.

Zanlının daha sonra müşteki Erkmen’i Küçük Kaymaklı bölgesine götürdüklerini ve söz konusu araçtan attıktan sonra olay yerinden ayrıldıklarını dile getiren polis memuruTaşbel, zanlının mahkeme emriyle ayni gün tutuklandığını belirtti.

Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğine de değinen Ömer Taşbel, zanlı Ertuğrul’un çaldığı paraları Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt bölgelerinde harcadığını belirtiğini ve üzerinde yapılan aramada 11.50 TL bozuk para bulunduğunu söyledi.

Olayda el konan müştekiye ait JL585 plakalı aracın da zanlı Ümit Ertuğrul’un kullanımında tespit edildiğine değinen Ömer Taşbel, zanlı Ümit Ertuğrul’un soygunda çaldığı 500 TL’yi nerelerde harcadığının henüz tespit edilemediğini aktardı.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığına da dikkat çeken Taşbel, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının işlemiş olduğu suçun ciddiyetine dikkat çekerek, zanlının davalarında hazır bulunabilmesini sağlamak adına her halukarda 3 ayı aşmayacak bir süre ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini emretti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.