1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOYGUN ZANLISI TEMİNATA BAĞLANDI
SOYGUN ZANLISI TEMİNATA BAĞLANDI

SOYGUN ZANLISI TEMİNATA BAĞLANDI

Soygun zanlısı teminata bağlandı

A+A-

Girne’de Mon Exchange Döviz Bürosu sahibi Mehmet Hastan’ı darp ederek elindeki para dolu çantanın çalınmasıyla ilgili poliste tutuklu bulunan Bayram Beyazak hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Zanlı Beyazak teminat duruşması için dün yeniden yargı huzuruna çıkarılırken, “Suçu örten” suçlaması getirilen zanlı ağır teminat şartlarına bağlanarak yargılanıncaya kadar serbest bırakıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru, Eylül ayı içinde Girne’de meydana gelen soygun meselesiyle ilgili zanlı Bayram Beyazak’ın “Suçu örten” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Zanlının tutuklu kaldığı süre zarfında gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini aktaran polis, zanlının soygunun gerçekleştiren zanlıların yurt dışına kaçmalarına kendinin yardımcı olduğunu ancak, soygun olayından zanlıların yurt dışına kaçtıktan sonra bilgisi olduğunu beyan ettiğini kaydetti.

Soygun ile ilgili soruşturmanın tamamlanmadığını ancak, zanlı Bayram Beyazak hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, KKTC vatandaşı olduğuna değinerek, davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Girne Kaza Mahkemesi Fügen Ulutekin ise, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına, KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 100 bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapması şartı ile tutuksuz yargılanmasını emretti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.