1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'SOYULDUK' DEDİĞİNİ DUYDU...
'SOYULDUK' DEDİĞİNİ DUYDU...

'SOYULDUK' DEDİĞİNİ DUYDU...

'soyulduk’ dediğini duydu...

A+A-

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda 24 Temmuz tarihinde Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait nakil aracında meydana gelen 3 milyon TL’lik silahlı soygun ile ilgili yargı süreci devam ediyor. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza mahkeme heyeti huzurundaki davada dün iki tanık dinlendi.

 

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmalarda Güzelyurt Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Şimşekatan önceki gün başladı ve dün sonuçlandırdığı şahadetinde,  meydana gelen soygundan üç gün sonra Rıfat Fırat ile Mahmut Fırat’ın Güney Nakliyat isimli işyeri önünde TIR araca paketler yüklerken ki kamera görüntülerini içinde bulunduğu  3CD’yi mahkemeye sundu.

Polis memuru Şimşekatan’ın ardından tanık kürsüsüne çıkan Şerife Sonatlı, 24 Temmuz tarihinde Girne’den Lefkoşa’ya, oradan da Güzelyurt’a gitmek için yola koyulduğunu, yolda kırmızı renkte tanımadığı bir aracın kendisine dönmesini ve eliyle silah işareti gösterdiğini söyledi.

Sonatlı, silah sesine benzer seste duyduğunu belirterek, korktuğunu, aracını kilitlediğini ifade etti. Mevlevi çemberine geldiğinde ise banka memurları Halil Ceylan ile Gültekin Serinkan’ı gördüğünü, Kooperatif Bankası’nda çalıştığını bildiği ve Güzelyurtlu olan banka memurlarının el işareti yaparak durmasını istediklerini söyledi. Sonatlı, memurları tanıdığı için durduğunu, ikisinin de panik halde olduğunu, Halil Ceylan’nın yanında ön koltukta, Serinkan’ın ise arka koltukta oturduklarını, onları Güzelyurt Çemberine kadar götürdüğünü Bu arada hiç konuşmadıklarını, Halil Ceylan’ın telefonda Dilek Hanım diye biri ile konuşurken,’ soyulduk’ dediğini duyduğunu ifade etti.

İddia makamının ikinci tanığı olan Şerife Sonatlı’nın vermiş olduğu şahadetin ardından duruşma kaldığı yerden devam etmek üzere Mahkeme Başkanı Ömer Güran tarafından 10 Şubat 2015 tarihine duruşma günü olarak tayin edildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.