1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SU BORULARI TEKER TEKER PATLIYOR
SU BORULARI TEKER TEKER PATLIYOR

SU BORULARI TEKER TEKER PATLIYOR

Su boruları teker teker patlıyor

A+A-

Türkiye’den gelen suyu almaya karar veren başkent Lefkoşa, aylardır yaşadığı susuzluğun ardından bu kez de suya boğuldu. Sisteme yeni verilmeye başlayan suyun yüksek basıncına dayanamayan Lefkoşa’nın yıpranmış borularında patlaklar oluştu. Bazı bölgelerde oluşan patlaklarla ilgili sorunları gidermek için sokak sokak dolaşan LTB ekipleri yoğun bir çaba harcıyor
 
İsmail VOLKAN

Türkiye’den gelen suyun Lefkoşa’ya geçtiğimiz hafta verilmeye başlanmasının ardından bazı sorunlar yaşanmaya başlandı. Eski su boruları yüksek basınca dayanamayarak patladı ve bazı bölgelerde su baskınları oldu. Yüksek basınçla sisteme verilen su, Lefkoşa’nın yıpranmış borularında patlaklar oluşturarak sokakları su bastı.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ekipleri, sorun yaşanan bölgelerin tamirini yapmak için yoğun çaba harcıyor.

Yeni hatta geçilmesi nedeniyle depolardaki basıncın farklı olduğunu ifade eden LTB yetkilileri, fazla basınç nedeniyle kaçaklar yaşandığını söyledi.

LTB ekiplerinin gelen ihbarlar üzerine tamir yaptıklarını anlatan yetkililer, büyütülecek bir olay olmadığını, bu tür sorunların önceden de yaşandığına işaret etti.

Sistemin değişmesi nedeniyle kaçak olaylarının birkaç gün yaşanacağını aktaran LTB yetkilileri, önlem almak için çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Kıbrıs

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.