1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"
"SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

"SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Beraberinde getirdiği uyuşturucu maddeyi ülkeye sokmak isterken, polis dedektör köpeği tarafından fark edilen zanlı mahkemede kendini savundu:

A+A-

Girne Turizm Limanı’ndan 2 Temmuz 2013 tarihinde ülkeye beraberinde getirdiği yaklaşık 4 gram hintkeneviri türü kanunsuz uyuşturucu maddeyi sokmak istediği sırada “Zeyna” isimli dedektör köpeği tarafından fark edilen zanlı Ömer Ertuğrul hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Zanlı, ileride yargılanacağı davalarında hazır olmasının temini için 2 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderildi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen teminat duruşmasında savcı Özlem Tümer, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Fadıl Metin’i tanık olarak dinletti.

Polis memuru Fadıl Metin, “Kanunsuz hint keneviri türü uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu suçlarından methaldar olan zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Metin, zanlının gönüllü ifade verdiğini ve aleyhine getirilen suçlamaları kabul ettiğini dile getirdi. 

Polis memuru Metin, TC vatandaşı olan ve ülkede yasal bir statüsü bulunmayan zanlının, ileride yargılanacağı davalarında hazır olmasının sağlanması için cezaevine gönderilmesini istedi. Savcı Özlem Tümer, zanlının davaları görüşülünceye kadar 2 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmesini talep etti.

Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, avukatı olmayan zanlıya savunmasını yapması için izin verdi. Zanlı Ertuğrul, bir yıldan beridir hintkeneviri kullandığını ve Kıbrıs’ta suç kapsamına girdiğini bilmediğini iddia ederek, mahkemeden özür diledi.

Yargıç Şerife Katip Kır, uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu suçlarının ağır ceza mahkemesinde görüldüğünü belirterek, KKTC vatandaşı olmayan ve ülkede yasal bir statüsü bulunmayan zanlının yargılanmaktan kaçabileceğine dikkat çekti. Kır, zanlının davaları görülünceye kadar 2 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmesine emir verdi.

(KIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.