1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇ ÜSTÜ YAKALANDILAR!
SUÇ ÜSTÜ YAKALANDILAR!

SUÇ ÜSTÜ YAKALANDILAR!

Davalarını cezaevinde bekleyecekler!

A+A-

Abbas ELMAS

Lefkoşa Yiğitler Burcu bölgesinden geçtiğimiz hafta sonu yasadışı yollardan KKTC’ye giriş yaptıkları sırada suçüstü tespit edilen zanlılar DoumbeGildas Benjamin ile AhmedSoudta, haklarında başlatılan polis soruşturması tamamlandı. Dün yeniden yargı huzuruna çıkarılan zanlılar 1 ay süreyle cezaevine gönderildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı polis memuru,zanlı Doumbe Gildas Benjamin ile AhmedSoudtay’ın “Birinci derece askeri yasak bölge ihlali” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Polis, 15 Aralık 2013 tarihinde saat 02.30 sıralarında Yiğitler Burcu Parkı’ndan askeri bölgeyi ihlal ederek KKTC’ye giriş yapmaya çalıştıkları esnada DoumbeGildas Benjamin ile AhmedSoudtay’ın suçüstü yakalandıklarını kaydetti.

Zanlılar aleyhinde başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını, zanlıların KKTC ile hiçbir yasal bağı bulunmadığına dikkat çeken polis, zanlıların davalarında hazır bulunabilmelerini sağlamak adına mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit ise her iki zanlının da davalarında hazır bulunabilmeleri için 1 ayı aşmamak kaydı ile Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmelerini emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.