1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇA GÖRE CEZA
SUÇA GÖRE CEZA

SUÇA GÖRE CEZA

Suça göre ceza

A+A-

Esin Karagöz ile Osman Akın, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tahliye edildi, uyuşturucu satan Evren Topbaş ise 3 yıl hapse mahkum oldu

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 19 Nisan 2016 tarihinde Narkotik Şube ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda tasarrufunda 172 gram uyuşturucu bulunan Evren Topbaş ile aynı operasyon kapsamında tutuklanan ve tasarrufunda 2 gram uyuşturucu madde bulunan Esin Karagöz ve tasarrufunda yarım gram uyuşturucu madde bulunan Osman Akın, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılandı.

Mahkeme yasa kapsamında belirtilen miktarın altında uyuşturucu tasarrufu suçu ile yargılanan sanıklar Esin Karagöz ile Osman Akın’ın Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanma talebini yerinde bularak sanıkları tahliye ettirirken, 177 gram uyuşturucu miktarı ile yasa kapsamında belirtilen miktarın üzerinde bulunan ve uyuşturucu maddenin satışını da gerçekleştiren Evren Topbaş’ın yasa kapsamında olmadığını vurgulayarak sanığı 3 yıl hapse mahkum etti.

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tahliyesine karar verdiği Esin Karagöz ile Osman Akın’ın 2 yıl boyunca serbestlik yasası hükümlerine tabii olmaları yönünde ayrıca emir verdi.

Uyuşturucu, diğer suçlara basamak teşkil eder
Dava ile ilgili kararı okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, diğer sanıkları Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tahliye ettiklerini açıkladıktan sonra sanık 1 Evren Topbaş’a verilecek olan cezayı belirlerken, suçun vahametini, işleniş türünü ve huzurlarındaki olguları titizlikle incelediklerini söyledi.
Uyuşturucu suçlarının toplumda günden güne yaygınlaştığını belirten Esendağlı, uyuşturucunun diğer suçlara basamak teşkil ettiğini vurguladı. Uyuşturucu suçlarının yaygınlaşması sonucu toplumun endişe ve kaygı içerisinde olduğunu da vurgulayan Esendağlı, konu suçlarda kamu menfaatinin ön planda tutulması gerektiğini dile getirdi.

Uyuşturucu maddeyi başkalarına da verdi
Huzurlarındaki meselede sanığın tasarrufunda bulundurduğu maddenin uyuşturucu türleri arasındaki en tehlikeli türlerden biri olan “sentetik cannabinoid” olduğunu ve miktarın ise 172 gram ile azımsanamayacak bir miktar olduğunu belirten Esendağlı, sanığın uyuşturucu maddeyi ithal ve tasarruf etmekle kalmayıp başka şahıslara da verdiğini ifade ederek tüm bu hususların sanık aleyhine ağırlaştırıcı faktörler olduğunu vurguladı.

Polise yardımcı oldu
Esendağlı, sanığın nişanlı olmasını, genç suçlu olmasını, sabıkası olmamasını, tahkikat süresi boyunca polise yardımcı olduğunu ve polisin bilgisinde olmamasına rağmen Hamitköy yakınlarında bir noktaya bırakmış olduğu uyuşturucu maddeyi polise söyleyerek 101 gram uyuşturucu maddenin ele geçirilmesine neden olduğunu da sanık lehine hafifletici nedenler olarak değerlendirdiklerini anlattı. Esendağlı, tüm hususları titizlikle değerlendirdikten sonra sanığa hürriyeti bağlayıcı ceza dışında bir ceza verilmesinin mümkün olamayacağını söyleyerek, sanık Evren Topbaş’ı 3 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.