1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘SUÇSUZ KİŞİLER SUÇLANIYOR’
‘SUÇSUZ KİŞİLER SUÇLANIYOR’

‘SUÇSUZ KİŞİLER SUÇLANIYOR’

İnsan haklarının ihlallerine sebep oluyor... İş atamaları konusunda partizanca yaklaşımlar...

A+A-

Avukat Barış Mamalı son günlerde yaşanan mağduriyetlere atıfta bulunarak, aracını satan bireylere çağrıda bulundu:

Trafikte kamera sistemi kurulduktan sonra insan hakları ihlallerinin yapılmaya başladığını söyleyen Avukat Barış Mamalı, bu sistemden dolayı suç işlemeyen insanların suç işlemiş gibi cezalandırıldığını savundu. Trafik sisteminde köklü değişikliklerin olması gerektiğinin altını çizen Mamalı, özellikle aracını satan bireylere çağrıda bulunarak, araç kayıt dairesinde, araçlarını devrettiklerine dair beyanda bulunmaları gerektiğini hatırlattı.

İş atamaları konusunda partizanca yaklaşımlar olduğunu da söyleyen Mamalı, kötü yönetimin verdiği zararın kötü yöneticilerden çıkartıldığını anlattı. ADA TV’de yayımlanan Gündeme Bakış Programı’nda Nihan Yücel’in sorularını yanıtlayan Avukat Barış Mamalı ülke gündemine dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son günlerde yapılan zamlarla ilgili de konuşan Mamalı, vatandaşın bu konudaki mağduriyetini anlattı. Mamalı programda şu ifadelere yer verdi:

‘KAMERALAR İNSAN HAKLARI İHLALİNE SEBEP OLUYOR’

“Maalesef ülkemizde kamera sistemi kurulduktan sonra insan hakları ihlallerinin de geldiğini görmeye başladık. Suç işlemeyen insanların suç işlemiş gibi muhatap alındığını ve kendilerine dosya tanzim edilerek, insanların mahkemelerde sürünmek zorunda kaldığı bir sistem yarattık. Bunun yanına sadece mahkemelerde insanların haksız ve kanunsuz yere işlemlere tabi tutulmasını bir yana bırakınız, herkes bu gibi işlemlerle karşılaşınca hukuki işlemlerde bulunmamaktadır. İnsanların çoğu ya güçleri yetemediği için ya da devlet bu hatayı yapmaz düşüncesinde. Devlet organlarının kapsamlı inceleme yapmadığını ve suçsuz bile olsanız suçlu gibi hapse girebileceğinizi ortaya koymaktadır bugün trafik sorunlarında yaşananlar.

‘SUÇSUZ KİŞİLER SUÇLANIYOR’

Size ait bir araç olduğunu düşünün siz aracınızı bir şekilde devredip aracınızı satarsınız. Forumları imzalayıp paranızı alırsınız. Verdiğiniz taraf gerekli işlemleri yapmıyor diyelim açık bırakıyorlar. Kayıt edilmiyor devir. Açıkta kalan araba birileri tarafından kullanılıyor bu yüzden sürat haddinden kameralar tespit ettiğinde de aracın kime ait olduğuna bakılıyor. Hiç suçla bağlantısı olmayan kişiler suçla bağlantılı görülüyor. Mahkemelerde cebelleşmeye kadar götürüyor bu durum sizi. Bu durumda işlem yapan insanlar mutlaka araç kayıt dairesine devir formunu verdiğine dair beyanda bulunmalıdır. Aracın kişinin tasarrufunda olmadığı bildiriminde bulunmaları gerekiyor.

‘ZAMLAR OTOMATİĞE BAĞLANDI’

Her yapılan zam vatandaşın alım gücünü aşağıya çekiyor. Alım gücünün aşağıya düşmesi demek sizin geleceğe yönelik yatırımlarınızı ortadan kaldırır. Her zam bunu getirir. Elektrik zammının tek başına zam olarak görülmemesine tepki gösteriyoruz ancak yeni yıldan itibaren yeni zamların geleceğini de söyledik. Gelin bir karşı duruş sergileyelim dedik. Bu yüzde 30 zammın çok fazla alana yansıyacağını da söyledik.

Bugün sosyal medyaya bakıyoruz, herkes mağduriyetini belirtiyor. Otomatiğe bağlanmış zamlar var. Akaryakıt benzin zamları. Zamlar otomatiğe bağlanıyor, maaşlar neden otomatiğe bağlanmıyor o zaman? Neden para birimimiz TL üzerinden o halde?

‘HESAP SORULMUYOR’

Ne oldu da bu elektrik kurumu bu kadar kötü duruma düştü? Anlatılır anlatılır merkez kötü yönetime çıkar. Bu kurumları yöneten kişilerin hukuksuzca davranmasına ucu çıkar. Hani bir tane insan var mıdır hesap sorulan? Zamla halkın ensesinden zamlar çıkartılıyor. Hesap sorulmuyor. Türkiye’de ihale yolsuzlukları çıktı, bizde yok mu?

Hepimiz duyuyoruz yolsuzlukların olduğunu. Kötü yönetimin verdiği zararı kötü yöneticilerden çıkartıyoruz. Bizim eleştirimiz sisteme. Bütün kurumlara bakın hep siyasi atamalarla yapılmıştır. KTHY de öyleydi ne oldu, battı. Birçok siyasi iktidar kendi adamlarını oturtuyor koltuklara. Biz bu sistemi değiştiriyoruz diyeceğimize, siyasilerin elinden alıyoruz diyeceğimize tam tersi oluyor. 3’lü kararname ile ilgili yapılacak atama yasası yapılmadı. Sistemi değiştirecek yasaları değiştirmemiz gerekirdi.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.