1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUCUOĞLU'NDAN ÖZERSAY'A: POLİTİK MALZEME YAPILMAMALIYDI
SUCUOĞLU'NDAN ÖZERSAY'A: POLİTİK MALZEME YAPILMAMALIYDI

SUCUOĞLU'NDAN ÖZERSAY'A: POLİTİK MALZEME YAPILMAMALIYDI

Sucuoğlu'ndan Özersay'a: Politik malzeme yapılmamalıydı

A+A-

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Devlet Hastanesi Ayaktan Tanı Merkezi’nde lağım borularının patlamasının ardından, olaya hemen müdahale edildiğini belirtti.  Sucuoğlu, giriş katındaki koridorda lağım sızıntısı olduğunun tespit edilmesinin ardından, olaya hemen müdahale edildiğini, dört saatte temizlik ve dezenfekte işlemlerinin tamamlanarak bölgenin tekrar kullanıma açıldığını söyledi.

Ali CANSU

Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbanoğlu Devlet Hastanesi Ayaktan Tanı Merkezi’nde Dişçilik Bölümü yakınlarındaki lağım borularının patlamasının ardından hemen müdahale edildiğini söyledi.

Sucuoğlu, giriş katındaki koridorda lağım sızıntısı olduğunun tespit edilmesinin ardından, olaya hemen müdahale edilerek temizlik ve dezenfekte işlemlerinin tamamlandığını ve bölgenin tekrar kullanıma açıldığını ifade etti.

Olayın önceki gün saat 07.00’de meydana geldiğini ve ardından teknik ekiplerin hemen olaya müdahale ettiklerini anlatan Sucuoğlu, burada hizmet almaya gelen hastaların Onkoloji Hastanesi’ne götürülerek, orada kemoterapilerinin yapıldığını belirtti.

Sucuoğlu, tıkanmanın binanın üst katından gelen ve kanalizasyon borusu ile birleşen bölgede bir tıkanmadan dolayı meydana geldiğine işaret ederek, “Tıkanmanın esas sebebi, tuvalete atılan kağıt ve petlerdir. Tıkanıklık temizlenerek boru eski haline getirildi. Ardından bölge temizlenip dezenfekte edildikten sonra bölüm hizmete açıldı” dedi.

Bu gibi olayların herkesin evinde olabileceği gibi hastanede yaşanabileceğini anlatan Sucuoğlu, “Bu fotoğrafları alıp siyasi nedenlerle Facebook’lara konup, lağım üzerinden politika yapılması hiç de hoş değil. Tıkanma hastanede yine yaşanabilir. Bu doğaldır. Önemli olan hastalara bunun yansıtılmaması ve tedavilerinin sürdürülebilmesidir. Yapılan bu uygulama, bugüne kadar yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerimizin görmezlikten gelinmesini sağlamaktır” dedi.

“Hastanede tüm klimalar faal duruma geldi”

Sucuoğlu, 20 yıldır değiştirilmeyen trafonun yerine bir yenisinin takılması ile hastanenin sıcak ve soğuk aylarda hastalara istenilen ısılarda havanın verilmesinin sağlandığını söyledi.

Hastanede bozuk olan klimaların yerine yenilerinin takıldığını, arızalıların ise tamir edilerek devreye sokulduğunu anımsatan Sucuoğlu, bu kadar güzel şeyler yapılırken art niyetli olarak çirkinliklerin yansıtılmasının yanlış olduğunu belirtti.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.