1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. SÜMÜK YİYEREK BİRÇOK HASTALIKTAN KURTULABİLİRSİNİZ!
SÜMÜK YİYEREK BİRÇOK HASTALIKTAN KURTULABİLİRSİNİZ!

SÜMÜK YİYEREK BİRÇOK HASTALIKTAN KURTULABİLİRSİNİZ!

Burnunu Karıştıranlara Artık Farklı Bir Gözle Bakacaksınız!

A+A-

Bilim dünyası tarafından şok eden bir keşif yapıldı.

Burnunu karıştıran kişiler birçok toplum tarafından yadırganırken, bilim tam tersini söylüyor. Burnunu karıştıranlar oldukça sağlıklı insanlar, sümük yiyerek birçok hastalıktan kurtulabilirsiniz.

Dünya üzerinde gün geçtikçe yeni bilimsel bulgular ortaya çıkıyor. ABD’nin öncülüğünde yapılan birçok testte çaresiz hastalıklar için çözüm yolları aranırken, insanların daha uzun yaşayabilmek için ne gibi önlemler alması gerektiğine dair çalışmalar yürütülüyor.

Bu çalışmalardan birisi daha geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Bilim çevrelerinde yankı uyandıran çalışmaya göre burnunu karıştıran insanlar oldukça sağlıklılar ve sümük yemek birçok hastalığı yok ediyor.

Uzmanlar çocuğunuzu burnunu karıştırırken gördüğünüzde engel olmamanız gerektiğine değiniyor. Yapılan araştırmada burnunu karıştıran insanların karıştırmayanlara göre daha sağlıklı olduğu kanıtlandı.

Araştırmanın ikinci bölümünde ise çıkarılan kuru kalıntıların yenmesi halinde bağışıklık sisteminin ciddi oranda güçlendiği ortaya kondu.

Araştırmayı yürüten Profesör Friedrich Bischinger, burun bakterileri tarafından biriktirilen bu kalıntıların adeta bir filtre gibi olduğunu ve bağırsağa indiğinde ilaç görevi gördüğünü söyledi.

Araştırmayı yürüten bilim insanları nasal mukus tabakasının iyi bakteriler açısından zengin olduğunu ve bu bakterilerin dişlere yapışması suretiyle çürükleri engellediğini kaydetti.

Dişlere faydası bulunan sümüğün diş macunu yapımında kullanılabileceği ifade edildi. Bulguları açıklayan Amerikan Mikrobiyoloji Derneği sümüğün tüm bunların yanında mide ülserini, solunum yolu enfeksiyonlarını ve hatta HIV’i önlediğinin saptandığına dikkat çekti.

2-1024x683a.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.