1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞÜPHELİ HAREKET ZULAYI ORTAYA ÇIKARDI
ŞÜPHELİ HAREKET ZULAYI ORTAYA ÇIKARDI

ŞÜPHELİ HAREKET ZULAYI ORTAYA ÇIKARDI

Şüpheli hareket zulayı ortaya çıkardı

A+A-

Girne’de şüpheli hareketleri nedeniyle gözaltına alınan Ali Yavuzcan’ın üzerinden paket paket uyuşturucu çıktı. Yavuzcan’ın evindeki aramada ise satışa hazır paketlerce uyuşturucu ele geçirildi. İki kişi daha tutuklandı

Devrim DEMİR

İsmi birçok kez uyuşturucu suçuna karışan ve geçtiğimiz aylarda cezaevinden tahliye edilen Ali Yavuzcan aynı suçtan yeniden tutuklandı.

Girne Karaoğlanoğlun’da önceki gün şüpheli görülen Yavuzcan’ın üzerinde yapılan aramada ceketinin içinde, 2 ayrı paket olarak 6 gram bonzai, 3 ayrı şeffaf naylon içerisinde 1 gram hint keneviri ele geçirildi.

Aynı gün Yavuzcan’ın Karaoğlanoğlun’daki misafir olarak kaldığı evde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri operasyon düzenledi.

Evde gerçekleşen aramada 19 adet ağzı kapalı gri renk paket içerisinde yaklaşık 57 gram ağırlığında bonzai, 2 adet şeffaf renk naylona sarılı yaklaşık 25 gram ağırlığında hintkeneviri ve 1 adet hassas terazi bulundu.

Baskın sırasında evde bulunan Melih Yeşilpınar suçüstü tutuklanırken, ülkede öğrenci olduğu öğrenilen Melis Koçyiğit ise mahkeme emri ile tutuklandı.

Zanlı Ali Yavuzcan, polise verdiği gönüllü ifadesinde söz konusu emareleri 13 Aralık tarihinde Turunçlu kavşağında yapılan uyuşturucu alışverişinde 25 paket bonzai, 28 gram hintkeneviri olarak aldığını itiraf etti.

Polis, uyuşturucu ticaretine karışan 1 kişinin ismini tespit ederken, zanlılar dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, işlenen suçun ciddiyetine dikkati çekerek polisin soruşturmanın aydınlatılması için süreye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Mesutoğlu, zanlı Ali Yavuzcan, Melih Yeşilpınar ve Melis Koçyiğit’in 3’er gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Uyuşturucu alışverişi Turunçlu kavşağında yapıldı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mehmet Sevinç, zanlıların kanunsuz uyuşturucu madde “alma”, “verme” ve “tasarruf” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Mehmet Sevinç, zanlı Ali Yavuzcan’ın önceki gün saat 12.00 sıralarında Karaoğlanoğlun’da şüpheli görülmesi üzerine gözaltına alındığını ve üzerinde yapılan aramada uyuşturucu ile yakalandığını söyledi.

Sevinç, Yavuzcan’ın kalmakta olduğu eve yapılan baskında ise 19 adet ağzı kapalı gri renk paket içerisinde yaklaşık 57 gram ağırlığında bonzai, 2 adet şeffaf renk naylona sarılı yaklaşık 25 gram ağırlığında hintkeneviri ve 1 adet hassas terazi bulunduğunu belirtti.

Baskın sırasında evde bulunan Melih Yeşilpınar’ın suçüstü tutuklandığını kaydeden Sevinç, evcin kiracısı Melis Koçyiğit’in ise mahkeme emri ile tutuklandığını kaydetti.

Polis, zanlı Yavuzcan’ın verdiği ifadesinde uyuşturucu maddeleri 13 Aralık tarihinde Turunçlu kavşağında anlaştığı bir kişi tarafından teslim aldığını itiraf ettiğini söyledi.

Hem içtiler hem sattılar

Yapılan sorgulamada zanlı Ali Yavuzcan’ın verdiği ifadesinde Karaoğlanoğlu Caddesi Pegasus Bungalovları No: A/2 Girne’deki adresinde sakladıkları uyuşturucu maddelerden, zanlı Melih Yeşilpınar ile birlikte içtiklerini söyleyen polis, Yavuzcan ve Yeşilpınar’ın Lefkoşa’daki adreslerinde arama yapıldığını ifade etti.

Polis memuru Mehmet Sevinç, mahkeme emri ile zanlıların evinde yapılan aramada her hangi kanunsuz madde bulunmadığını söyledi.

Soruşturmanın yeni başladığını ve alınması gereken ifadelerin olduğunu söyledi ve zanlıların ilk etapta 3’er gün tutuklu kalmaları talebinde bulundu.

Mesutoğlu: Uyuşturucu suçu yaygınlaştı

Girne Ceza Mahkemesi yargıcı Mesut Mesutoğlu, zanlılar aleyhinde işlenen suçun ciddiyetine dikkati çekerek, yaygınlaşan uyuşturucu suçlarının kamuyu etkileyen suçlar olduğuna vurgu yaptı.

Soruşturmanın aydınlatılması için polisin süreye ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Mesutoğlu, zanlıların soruşturmanın selameti açısından tutuklu kalmalarına karar verdi.

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.