1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "Süt almaya çıktı, bir daha haber alamadık"
"Süt almaya çıktı, bir daha haber alamadık"

"Süt almaya çıktı, bir daha haber alamadık"

Mary Jane Mustafa… Kıbrıslı Türk kimliğiyle Mihriban Mustafa… Londra’da doğmuş, orada yaşamış, 37 yaşında iki çocuk annesi… Bir yıl önce annesi ve iki çocuğuyla kaldığı evden markete süt almaya çıktı ancak kendisinden bir daha haber alınamadı.

A+A-

Yeni Bakış Gazetesi, Londra’da bir yıldır kayıp olan Kıbrıslı Türk Mary Jane Mustafa’nın ablası Zeynep Mustafa’ya ulaştı.

Yeni Bakış’tan Deniz Abidin’in haberine göre; Zeynep Mustafa, geçtiğimiz hafta Londra’da bir evin buzdolabında bulunan iki kadın cesedinden birinin kardeşine ait olma ihtimali karşısında yıkıldıklarını, ancak kesin sonucun adli tıptan gelecek olan raporla belli olacağını belirterek, “bir yıldır onu arıyoruz, o çocuklarını bırakıp gidecek biri değildi” dedi

Mary Jane Mustafa. Kıbrıslı Türk kimliğiyle Mihriban Mustafa. Londra’da doğmuş, orada yaşayan, iki çocuk annesi. Bir yıl önce annesi ve iki çocuğuyla kaldığı evden markete süt almaya çıktı ancak kendisinden bir daha haber alınamadı. İngiliz Polisi geçtiğimiz hafta Londra’nın Canning Town bölgesinde bir apartman dairesine yaptığı baskın sonucu buzdolabında bulunan iki kadın cesedinden birinin Mary Jane’e ait olduğunu düşünüyor

Mary Jane Mustafa’nın Londra’da yaşayan ablası Zeynep Mustafa, “Mary Jane’in dönmesini bekliyorum. Umarım ki o kız kardeşim değil. O çok güler yüzlü, herkes tarafından sevilen biriydi. Ona birinin ya da birilerinin böyle bir şey yapabileceğine inanmak istemiyorum. Onu çok özlüyoruz ve evine dönmesini bekliyoruz” diye konuştu

Mary Jane Mustafa… Kıbrıslı Türk kimliğiyle Mihriban Mustafa… Londra’da doğmuş, orada yaşamış, 37 yaşında iki çocuk annesi… Bir yıl önce annesi ve iki çocuğuyla kaldığı evden markete süt almaya çıktı ancak kendisinden bir daha haber alınamadı. Çevresi tarafından çok sevilen ve hep gülen yüzü ile bilinen Mary Jane’in ailesi, geçtiğimiz hafta Londra’nın Canning Town bölgesinde bir apartman dairesine polisin yaptığı baskın sonucu buzdolabı içinde bulunan iki kadına ait olduğu açıklanan haberle sarsıldı. Polis, kadın cesetlerden birinin kayıp ihbarı bulunan 37 yaşındaki Mary Jane Mustafa’ya ait olduğunu düşünüyor. Ancak kesin sonuç birkaç gün içinde tamamlanacak olan otopsi raporunda belli olacak.

“İyi, güler yüzlü ve çevresi tarafından çok sevilen biriydi”

Yeni Bakış, Mary Jane Mustafa’nın Londra’da yaşayan ablası Zeynep Mustafa’ya ulaştı. Zeynep Mustafa, aldıkları haberle yıkıldıklarını ancak cesetlerden birinin kız kardeşine ait olup olmadığının bir hafta içinde belli olacağını belirterek, “kız kardeşim çok iyi bir insandı. Kimseyle bir sorunu yoktu. Çevresi tarafından çok seviliyordu. Kardeşimin bu şekilde öldürülmüş olmasına anlam veremiyorum. Bu nedenle umutluyum. Kardeşimin bir an önce evine dönmesini bekliyorum” dedi.

“Süt almaya çıktı, bir daha haber alamadık”

Zeynep Mustafa, kardeşi Mary Jane’in 2018 yılının Mayıs ayında annesi ve iki çocuğuyla birlikte kaldığı evden markete süt almaya çıktığını ancak kendisinden bir daha haber alınamadığını söyledi. Bir yıldır Mary Jane’i aradıklarını, ancak kendisinden bir telefon dahi alamadıklarını belirtti.

“Çocuklarını bırakıp gidecek biri değildi”

“Kardeşim iki çocuğunu ve bizleri haber vermeden bırakıp kaçacak biri değildi” diyen Zeynep Mustafa, kardeşinin kimseyle bir problemi olmadığı gibi kendisini rahatsız eden biri konusunda da ailesine bir şey söylemediğini kaydetti. Mustafa, bir yıldır annelerinden haber alamayan 19 yaşındaki oğlu ve 12 yaşındaki kızının da perişan durumda olduğunu dile getirerek, buzdolabında bulunan iki kadın cesedinden birinin annelerine ait olma ihtimali karşısında ise çocukların çok kötü olduğunu, bir süredir okula dahi gidemediklerini söyledi.

“Biri Mary Jane olabilir dediler”

Zeynep Mustafa, bir hafta önce İngiltere’nin doğusundaki bir apartman dairesine baskın yapan polisin evin buzdolabında iki kadın cesedi bulduğunu, cesetlerden birinin kayıp raporu olan kız kardeşine ait olma ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi.

“Kıyafetleri üzerinde çarşafa sarılı bulundular”

Zeynep Mustafa, iki kadının da evdeki buzlukta kıyafetleri üzerlerinde ve bir çarşafa sarılı vaziyette bulunduğunu ifade ederek, dairede kalan kişi ile apartmana çok yakın bir mesafede ikamet eden bir kişinin tutuklandığını belirtti. Her iki kadının da donmuş ve uzun süre orada bulunmasından kaynaklı, olası delillerin yok olmaması ve DNA işleminin yapılabilmesi için bir süreye ihtiyaç olduğunu, kesin sonucu almanın bir hafta süreceğini anlatan Zeynep Mustafa, polisin aile olarak kendilerine bunlar dışında henüz başka bir bilgi vermediğini kaydetti. 

“Evine dönmesini bekliyoruz”

Zeynep Mustafa, “Mary Jane’in dönmesini bekliyorum. Umarım ki o kız kardeşim değil. O çok güler yüzlü, herkes tarafından sevilen biriydi. Ona birinin ya da birilerinin böyle bir şey yapabileceğine inanmak istemiyorum. Şu an ne söylesem boş. Adli tıptan kesin cevap bekliyoruz. Onu çok özlüyoruz ve evine dönmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.