1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SÜTLÜCE'DE YÜREK YAKAN KAZA!
SÜTLÜCE'DE YÜREK YAKAN KAZA!

SÜTLÜCE'DE YÜREK YAKAN KAZA!

Sütlüce'deki kazada hayatını kaybetti. U dönüşü faciaya neden oldu.

A+A-

Sütlüce yakınlarında van ile salon aracın çarpışması sonucunda 85 yaşındaki Ali Kavaz hayatını kaybetti.

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Sütlüce köyü yakınlarında dün sabah 09.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında bölgenin sevilen ismi 85 yaşındaki Ali Kavaz yaşamını yitirdi. 

Ali Kavaz’ı sevenlerinden koparıp alan kaza, bayram şekeri ve tüp gaz almak için gittiği marketten dönüşte meydana geldi.

Ali Kavaz, yönetimindeki EF 634 plakalı araçla yola çıktığı esnada karşı yönden gelen Abdurazzak Ergen yönetimindeki KZ 657 plakalı aracın önünü tıkaması sonucu gerçekleşen kazada, yaralı vaziyette önce Gazimağusa Devlet Hastanesi ardından ise Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen Ali Kavaz kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

 

U dönüşü yaptığı esnada kaza oldu…

Polisten elde edilen bilgiye göre kaza dün saat 09.00 sıralarında Ercan-İskele anayolu üzerinde, Sütlüce kavşağı yakınlarında bulunan Uyumlu market önünde meydana geldi. Uyumlu marketten yönetimindeki EF 634 plakalı aracı ile “U” dönüşü yaparak ana yola çıkan Ali Kavaz, o esnada anayolda seyreden Abdurazzak Ergen yönetimindeki KZ 657 plakalı aracın önünü tıkadı. Çarpışmanın etkisi ile her iki araç yolun sağından tarlaya savruldurken, Ali Kavaz’ın yönetimindeki aracın 70 metre sürüklendiği öğrenildi. Kaza sonucunda ağır yaralanan EF 634 plakalı araç sürücüsü 85 yaşındaki Ali Kavaz, Geçitkale Sağlık Ocağı’na ait ambulans ile önce Gazimağusa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, burada yapınan tetkiklerden sonra Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Kavaz, tomografiye girdiği sırada yaşamını yitirdi. 

 

Bölgenin sevilen marangozlarındandı

Talihsiz kaza sonucu yaşamını yitiren Ali Kavaz, uzun yıllar bölgede marangozluk yaptıktan sonra emekliye ayrılmıştı. Sütlüce ve civar köylerde herkes tarafından oldukça sevilen ve sayılan biri olan Ali Kavaz’ın ölümü sonrasında eşi Hatice Kavaz, evlatları Baysal, Hasan, Halil, Ulus, Sonay başta olmak üzere tüm yakınları üzüntüye boğuldu. Geride acılı bir eş, biri kız dördü erkek olmak üzere 5 evlat ve birçok torun bırakan

 

Bugün Sütlüce’de toprağa verilecek

Ali Kavaz bugün yapılacak otopsinin ardından Sütlüce’de öğle namazının ardından yapılacak olan Cenaze töreni sonrası toprağa verilecek.

Kazada yaralanan ve Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde tedavi olduktan sonra taburcu edilen diğer sürücü Abdurazzak Eren ise göz alına alındı.

 

Sütlüce yolu tehlike dolu 

Öte yandan Sütlüce muhtarı Hüseyin Kaptan, bölgenin sevilen ismi Ali Kavaz’ın hayatını kaybettiği yolda çok sayıda ciddi kaza olduğunu, ocaklara ateş düştüğünü söyledi. 

 

Kasis veya radar şart…

Kaptan, “Ercan İskele anayolu üzerindeki Sütlüce kavşağında birçok kaza oldu. bu kazalarda sadece bölgemizden değil ülkemizin farklı yerlerinden insanlar ya yaralandı ya da hayatını kaybetti. Son üzücü olayda da köyümüzün değerli isimlerinden Ali Kavaz’ı kaybettik. Yetkililere kavşak yakınlarına ya bir hız radarı ya da hız kesici kasis koymaları yönündeki talebimiz bugüne kadar karşılık görmedi. Eğer gerekli önlem alınmazsa burada daha çok canlar yanacak” dedi.

Diyalog

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.