1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TABANCA VE MERMİ İLE JETSKİYLE TÜRKİYE’DEN KKTC'YE!
TABANCA VE MERMİ İLE JETSKİYLE TÜRKİYE’DEN KKTC'YE!

TABANCA VE MERMİ İLE JETSKİYLE TÜRKİYE’DEN KKTC'YE!

Delibaş 5, Akyıldız 1 yıl hapis yatacak

A+A-

 

Delibaş 5, Akyıldız 1 yıl hapis yatacak

Soygun yapmak için yanlarında 2 adet tabanca ve 8 adet mermi ile jetski üzerinde Türkiye’den gelerek Tatlısu’dan ülkeye kaçak olarak giren Selahaddin Delibaş, Ramazan Akyıldız hakkındaki duruşmada karara varıldı

2014 yılı Ekim ayı içerisinde soygun yapmak için Türkiye’den jetski ile gelerek tasarruflarındaki 2 adet tabanca ve 8 adet canlı mermi ile Tatlısu bölgesinden ülkeye kaçak olarak giren Selahaddin Delibaş ve Ramazan Akyıldız’ın yargı süreci sona erdi. 2008 yılında işlediği suçlar nedeni ile yargılanmamak için yasa dışı yollardan adadan kaçan ancak soygun için jetski ile ülkeye geri döndüğü zaman yakalanan Selahaddin Delibaş, 6 davadan 5 yıl hapse mahkum edilirken, Delibaş ile birlikte gelen Ramazan Akyıldız 4 davadan 1 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Akyıldız ithal davalarından beraat etti

Tatlısu bölgesinde “şarapçının evinin altındaki koy” olarak bilinen bölgeden ülkeye kaçak olarak giriş yaptıktan sonra 10 Ekim 2014 tarihinde Esentepe Polis Karakolu ekipleri tarafından Alagadi bölgesinde tutuklanan Selahaddin Delibaş ve Ramazan Akyıldız, polisin başlattığı soruşturma nedeni ile 21 Ekim tarihine kadar poliste tutuklu olarak bekledi.

21 Ekim 2014 tarihinden bu yana cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak bulunan sanıklar ile ilgili karar dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde okundu. Sanık Selahaddin Delibaş kanunsuz olarak 2 adet 9 mm çapında tabanca taşıma, 2 adet 9 mm çapında tabanca tasarrufu, 2 adet 9 mm çapındaki tabancayı kanunsuz olarak KKTC’ye ithal etme, 8 adet 9 mm çapında canlı mermi taşıma, tasarruf ve ithal davalarından suçlu bulunurken, 9 mm çapında tabanca ve mermi ithali suçlamasını kabul etmeyen Ramazan Akyıldız, ithal davalarından beraat ederek diğer 4 davadan suçlu bulundu.

Güzeler: Selahaddin Delibaş uslanmaz sanık profili çizdi

Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Peri Hakkı başkanlığında Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’nun oy birliği ile verilen ceza kararını Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler okudu. Sanıkların mahkum edildiği 1 davanın ceza yasasında 10 yıla kadar diğer davaların ise 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü ifade eden Güzeler, son dönemlerde artan bu tür suçlar nedeni ile toplumun güveninin temelden sarsıldığını kaydetti. Yargının bu tür suçların engellenmesi için üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirten Güzeler, Selahaddin Delibaş’ın 2008 yılında işlediği suçlar nedeni ile yargılanmamak için yasa dışı yollardan kaçtığını ve gelip polise teslim olacağı yerde yine suç işlemek için ülkeye geldiğini ve suç işlemeye devam ettiğini söyledi.

Ramazan Akyıldız’ın ise olayı öğrendiği andan itibaren polise giderek şikayette bulunmak yerine söz konusu tabanca ve mermileri taşıyarak tasarrufunda bulundurduğunu belirten Güzeler, sanıklara verilecek en uygun cezanın hapislik cezası olduğuna dikkat çekti. Güzeler, geçmiş suçlarının da bu dava altında dikkate alınan Selahaddin Delibaş’ın 5 yıl Ramazan Akyıldız’ın ise 1 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini açıkladı.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.