1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TABANCA VE ŞARJÖR KAYIP!
TABANCA VE ŞARJÖR KAYIP!

TABANCA VE ŞARJÖR KAYIP!

Tabanca ve şarjör kayıp

A+A-

CTP Milletvekili Özdenefe, gümrükler ve antrepolar konusunda yeterli denetimin olmadığını, polisin yaptığı soruşturmada 4 Haziran 2004 ile 14 Mayıs 2009 tarihleri arasında bir tabanca ve şarjörünün antrepodan kaybolduğunu söyledi.

Mehmet KARA

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, gümrükler ve antrepolar konusunda yeterli denetimin olmadığını, antrepolardan geçmiş yıllarda bir tabanca ve şarjörünün kaybolduğunu savundu.

Söz konusu olayın Ombudsman’a kadar gitmiş bir konu olduğunu ifade eden Özdenefe, “Tabanca ve şarjör hala kayıptır” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde konuşan CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, gümrükler ve antrepolar konusunda değindi.

Gerek devlet kontrolünde olan, gerekse özeldeki antrepolarla ilgili yeterli denetimin olmadığıyla ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını ifade eden Özdenefe, son bir komite toplantısında, konuyu yetkili isimlerin ağzından da duyduğunu söyledi.

Anahtarlarının dahi bazen üzerinde olmadığı, kontrolsüz bir şekilde giriş-çıkışların yapılabildiğine dair iddiaların bulunduğunu kaydeden Özdenefe, “Bu iddialar mesnetsiz değil. Ombudsmana kadar gitmiş bir konu var. Devletin antreposundan şarjörü ile birlikte tabanca kayboluyor. Ve nerede olduğu belli değil” dedi.

“Tabancanın nerede olduğu belli değil”

Fazilet Özdenefe sözlerini şöyle sürdürdü;

“Yer değiştirme sırasında stoklarda yapılan kontrolde, stoklarda olması gereken ve seri numarası belli olan bir tabancanın eksik olduğu tespit ediliyor. Antreponun mal sahibi, bunu 2009 Mayıs ayında polise bildiriyor.  Gümrük ve Rüsumat Dairesi Müdürlüğü konuyu Ağustos 2009’da savcılığa bildiriyor. Konu polise ise Temmuz 2010’da geliyor. Polis Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda ise, ‘Antrepoda muhafaza edilmekte olan x isimli şirkete ait x stok numaralı ‘Sarsılmaz’ marka tabanca ve yedek şarjörünün maliye müfettişlerinin yapmış olduğu sayım esnasında eksik olduğu tespiti yapıyor. Yapılan soruşturma neticesinde, konu tabancanın 4 Haziran 2004 ile 14 Mayıs 2009 tarihleri arasında konu antrepodan kaybolduğu tespit ediliyor. Ancak, tabancanın ne şekilde antrepodan çıkarıldığı hususunda bir tespit yapmak mümkün olmamıştır’ deniliyor.”

Polisin yaptığı soruşturmada ‘meseleyle ilgili olarak sirkat suçundan tanzim edilen ilgili dosya meydana çıkarılamadı” başlığı altında dosyanın tasnif edildiğini kaydeden Özdenefe, ortada bir silah ve şarjör olduğunu ancak nerede olduğunun bilinmediğini ifade etti.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.