1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TABANCALAR İNCELEMEDE
TABANCALAR İNCELEMEDE

TABANCALAR İNCELEMEDE

Tabancalar incelemede

A+A-

Elmas TOKAY

Girne’de 14 Ekim Cuma akşamı bir kumarhane önünden geçen otomobilden açılan üç el ateşle ilgili olarak poliste tutuklu bulunan, Ferhat Kaya Turgay Gül, Ramazan Kıraç ve Adem Günay’la ilgili soruşturma sürüyor. Dün yeniden mahkemeye çıkarılan zanlılar hakkında altı gün daha tutukluluk emri alındı. Polis, bulunan iki tabanca ilgili balistik incelemelerin henüz gelmediğini belirtti.

Olay nasıl olmuştu?

Girne’de geçtiğimiz cuma gecesi saat 23.50 sıralarında bir kumarhanenin önünden geçen otomobilden tabancayla üç el ateş açıldı. Olayda herhangi bir yaralanma olmazken, kurşunlardan biri park halindeki bir aracın tamponuna isabet etti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ilk etapta, ateş açılan kiralık araçtaki dört kişiden üçünü yakalamayı başardı. Turgay Gül, Ramazan Kıraç ve Adem Günay isimli üç zanlı polise verdikleri ifadede, Ferhat Kaya isimli arkadaşlarının çok alkollü olduğunu ve tabancayı onun kullandığını söyleyerek, kendilerinin bu durumla ilgilerinin bulunmadığını savundu. Farhat Kaya ise olayın bir gün sonrasında polise gelerek teslim olmuş ve tabancanın yerini polise göstermişti.

Tahkikat memuru şahadet verdi

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, iddia makamı Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis çavuşu Üzeyir Koçer’i tanık olarak dinletti.

Koçer, zanlılar Ferhat Kaya, Turgay Gül, Ramazan Kıraç ve Adem Günay’ın “kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu, taşıma, kullanma, meskun mahalde ateş etme ve kasti hasar” suçlarından methaldar olduklarını kaydetti.

Meseleyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini anlatan Koçer, bölgedeki kamera görüntülerinin incelendiğini, zanlı Ferhat Kaya’nın kullandığı tabanca ile zanlı Adem Günay’la birlikte kaldığı evde yapılan aramada bulunan, 9 milimetre çapında başka bir tabanca ile bir adet şarjör ile dört adet canlı merminin balistik incelemeye gönderildiğini söyledi. Tahkikatın devam ettiğini belirten Üzeyir, bu aşamada dört zanlının da altı gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Kaya: Diğerlerinin suçu yok

Bu talebin ardından Yargıç Mesut Mesutoğlu zanlılara söz hakkı verdi. Zanlı 1 Ferhat Kaya, diğer zanlıların suçu olmadığını, bu olayı kendisinin yaptığını öne sürdü.

Sunulan şahadet ışığında tahkikatın henüz tamamlanmadığına bulgu yapan Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlıların beş gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.