1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAÇOY: “KIBRIS’TA ADİL BİR ANLAŞMA İÇİN YAPICI TUTUMUMUZU SÜRDÜRMEKTEYİZ”
TAÇOY: “KIBRIS’TA ADİL BİR ANLAŞMA İÇİN YAPICI TUTUMUMUZU SÜRDÜRMEKTEYİZ”

TAÇOY: “KIBRIS’TA ADİL BİR ANLAŞMA İÇİN YAPICI TUTUMUMUZU SÜRDÜRMEKTEYİZ”

Taçoy, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 31. yıldönümünü büyük onur ve mutlulukla kutladığını belirtti.

A+A-

TAÇOY: “KIBRIS’TA ADİL BİR ANLAŞMA İÇİN YAPICI TUTUMUMUZU, RUMLARIN UZLAŞMAZLIĞINA RAĞMEN SÜRDÜRMEKTEYİZ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ardından 15 Kasım 1983 tarihinde ilan edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 31. yıldönümünü büyük onur ve mutlulukla kutladığını belirtti.

Taçoy mesajında, Kıbrıs Türk halkının, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Anadolu halkının desteğiyle yıllarca verdiği bağımsızlık mücadelesini, kendi egemen devletini kurarak sonuçlandırdığını kaydetti.

Hasan Taçoy, Kıbrıs Türk halkının onurlu mücadelesinin önemli bir eseri olan cumhuriyetin, geride kalan 31 yıl içerisinde demokrasi, insan hakları, sosyal adalet ve hukukun üstünlüğü gibi evrensel değerler üzerinde yükselerek, barış, istikrar ve demokrasinin de önde gelen ülkelerinden biri durumuna geldiğini ifade etti.

Taçoy, şunları kaydetti:

“Bugün, kendi topraklarımızda kendi yönetimimize sahip olmanın huzuru içerisindeyiz, ayrıca, Kıbrıs’ta adil bir anlaşmaya varılabilmesi için çözüme yönelik yapıcı tutumumuzu da Rum komşularımızın tüm uzlaşmazlıklarına rağmen sürdürmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, Özgürlük Mücadelesi Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ü, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı ve vatanımız uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle; Gazilerimizi, Kıbrıs Türk Mücahitlerimizi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetlerini şükran ve minnetle anar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve diğer bölgelerde yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutlarım.”

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.