1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAK’DA HUZURSUZLUK SÜRÜYOR
TAK’DA HUZURSUZLUK SÜRÜYOR

TAK’DA HUZURSUZLUK SÜRÜYOR

KAMU – İŞ’e bağlı bir grup çalışan dün yeniden eyleme giderek, iki saatlik grev yaptı

A+A-

Ülkemizin resmi haber ajansı Türk Ajansı Kıbrıs’ta (TAK) örgütlü iki sendikadan biri olan Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), yeni müdürün yönetim kurulunun onayı olmadan ve çalışanı mağdur edecek şekilde çalışma sistemini değiştirdiği gerekçesiyle dün ajansta iki saat iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Ajans binası önüne çıkan eylemciler 10.00 ile 12.00 saatleri arasında iş bıraktı. Eyleme, Kamu- İş Başkanı Sami Dilek ve sendika yetkilileri yanında Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası üyeleri de destek verdi.

Açıklama yapan TAK çalışanlarından Özgül Gürkut Mutluyakalı, eylemi yapan sendikada örgütlü olmamasına karşın eyleme destek verdiğini belirterek, TAK çalışanlarının, huzur ve adalet istediklerini savundu.

Ajansta sıkıntıların devam etmesi durumunda yine ajans ile çalışanların zarar göreceğini ifade eden Mutluyakalı, dün toplanması gereken Yönetim Kurulu’nun da toplanamadığını ifade etti.
Bir başka ajans çalışanı ise yaptığı açıklamada ajansta örgütlü sendika temsilcilerinin yönetim kurulu toplantısına çağrılmadığını iddia etti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.