1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TALAT İLE ANASTASİADİS’İN YEMEĞİ'NDE NELER OLDU
TALAT İLE ANASTASİADİS’İN YEMEĞİ'NDE NELER OLDU

TALAT İLE ANASTASİADİS’İN YEMEĞİ'NDE NELER OLDU

Talat ile Anastasiadis’in yemeği'nde neler oldu;

A+A-

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün ara bölgede öğle yemeğinde bir araya gelmesi, bugünkü Rum gazetelerine de haber oldu.

Alithia gazetesi “Anastasiadis ile Talat Görüştü… Kararlara İhtiyaç Vardır- Anastasiadis ile Talat Birlikte Yemek Yedi” başlıklarıyla yer verdiği haberinde, gerek Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis gerek ikinci Cumhurbaşkanı Talat’ın, Kıbrıs sorununun çözümü için kararlılık gösterilmesi gerektiğini vurguladıklarını yazdı.

Haberde Talat’ın Kıbrıs’ın tüm çocuklarına Yunanca ve Türkçe öğretilmesini önermesinin yanı sıra Talat-Anastasiadis yemeğinin, Anastasiadis’in kendi inisiyatifinin üzerine gerçekleştiği de belirtildi.

Gazeteye göre Rum lider, Talat ile görüşmesinin, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile planlanmış görüşmelerini ihlal etmediğini de söyledi.

Simerini gazetesi ise “Başkan Anastasiadis Talat’ı Gördü ve Diğer Kıbrıs Türk Liderleri de Görecek- İşgal Altındaki Bölgelere de Erişim Olanağı Arıyor- Güven Yaratıcı Önlemlerin (GYÖ) Desteklenmesinde Müttefikler Arıyor ” başlıklarıyla manşetten yayımladığı haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın adaya yapacağı ziyaret arifesinde, KKTC‘ye “erişim olanakları” yanı sıra Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na “karşı ağırlıklar” aradığının görüldüğünü yazdı.

Anastasiadis’in “sürpriz bir hamle yaparak” dün Talat’ı öğle yemeğine davet ettiği yorumunda bulunan gazete, siyasi analistlerin değerlendirmelerine dayanarak, Anastasiadis’in girişiminin “GYÖ’lerin uygulanması fikri ve özellikle de Maraş’ın iadesine yönelik olarak, Kıbrıs Türk toplumu içerisinde potansiyel olumlu muhataplar bulunması doğrultusunda yorumlanabileceğini” aktardı.

Gazete siyasi analistlerin, Talat’ın bu gidişata yönelik olarak olumlu anlamda katkıda bulunabileceğine işaret ettiklerini de ileri sürdü.

Öte yandan Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in, Rum lider Anastasiadis’in Kıbrıs Türk toplumunun diğer liderleriyle de görüşmesini ihtimal dışında bırakmadığını kaydeden gazete, Hristodulidis’in, çok yakın bir zamanda Cumhurbaşkanı Eroğlu ile de yeni bir görüşme olduğunu açıkladığını aktardı.

Gazete habere iç sayfalardan “Başkan, Mehmet Ali Talat ile Ani Bir Öğle Yemeği Yedi” başlığıyla yer verdi.

Politis gazetesi ise “İletişim Kurmayı Öğrenelim… Anastasiadis Çözüm İçin Kararlılık İfade Etti- Talat’tan Yunanca ve Türkçe Öğretilmesi Önerisi” başlıklarıyla yayımladığı haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in başkanlığa seçilmesinin ardından ikinci Cumhurbaşkanı Talat ile dün ilk kez görüştüğünü yazdı.

Gazete iç sayfadan “Dostane… Bilgi Paylaşımı- Anastasiadis ile Talat Yemekten Sonra Görüştüler- Anastasiadis eski Kıbrıs Türk Lideriyle Endişeler, Düşünceler ve Sürecin Hızlandırılması Gerektiğini Görüştü- Talat Okullarda Yunanca ve Türkçe Öğretilmesini Önerdi” başlıklarıyla yer verdiği haberinde ise, Rum hükümetinin, dünkü görüşmenin, Talat’ın Limasol’da katıldığı konuşmada çıkan olayların ardından, Anastasiadis’in girişimiyle, ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın adaya yapacağı ziyaretten bağımsız olarak gerçekleştiğini ifade ettiğini iletti.

Fileleftheros ise “Anastasiadis’ten Talat’a Sürpriz Yemek- Balık Yediler- Yunan ve Türk Dili Öğretilmesi” başlıklı haberinde, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Kıbrıs ziyareti ışığında, dün sürpriz bir yemek gerçekleştirildiğini yazdı.

Gazete elindeki bilgilere dayanarak, yemeğin çok önceden planlanmış olduğunu da ileri sürdü.

Haravgi ise habere “Çözüme İlişkin Arzu Ortak… Başkan Müzakerelerin Hızlandırılması İçin Çalışma Konusunda Mutabakata Vardıklarını Söyledi” başlıklarıyla yer verdi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.