1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAM 8 AYRI DAVADAN YARGILANDI VE CEZASI BELLİ OLDU!
TAM 8 AYRI DAVADAN YARGILANDI VE CEZASI BELLİ OLDU!

TAM 8 AYRI DAVADAN YARGILANDI VE CEZASI BELLİ OLDU!

Nefesini tuttu ve kararı dinledi

A+A-

Başkent Lefkoşa’da 2010 yılında Ahmet Karabulut isimli şahsın silahlı saldırıya uğraması olayında sanık olarak yargılanan Şevket Aykut Tukyu hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Adam öldürmeye teşebbüs başta olmak üzere sekiz davadan yargılanan sanık, yedi davadan hüküm giydi. Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi, Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan heyet, sanığı hapis cezası ile cezalandırdı.

Kararı okuyan Başkan Saner, 7 Haziran 2010 tarihinde meydana gelen olayla ilgili “Adam Öldürmeye teşebbüs”, “Ağır Yaralama”, “Yaralama”,  “patlayıcı madde tasarruf ve taşıma”, “ateşli silah taşıma ve kullanma” ve “vahim zarar” suçlarından yargılanan sanık Tukyu’nun Adam öldürme suçundan beraat ettiğini açıkladı. Saner, sanığın aracının içerisinden arka arkaya iki el ateş açtığını, ilk değil, ikinci kurşunun Karabulut’a isabet ettiğini, bu nedenle Karabulut’un yaralandığını söyledi.

 

Öldürmek isteseydi yapabilirdi

Saner, “Sanığın öldürme niyeti olsaydı, bunu yapabilecek durumdaydı. Ancak sanık müşteki yaralandıktan sonra olay yerinden ayrılmıştır. Bu da sanığın niyetinin öldürme değil, yaralama olduğu kanısına varmamızı sağlamıştır” dedi. Sanık aleyhine getirilen “adam öldürmeye teşebbüs” suçunu kanıtlayacak yeterli ifade ve delil olmadığını kaydeden Saner, sanığın bu suçtan beraat ettiğini ifade etti.

Karabulut üç kez ameliyat edildi

Saner, olayda Karabulut’un ağır bir şekilde yaralandığını, üç kez ameliyat geçirdiğini ve bedensel olarak vahim zarara uğradığını belirterek, sanığı aleyhine getirilen “Ağır Yaralama”, “Yaralama”,” patlayıcı madde tasarruf ve taşıma”, “ateşli silah taşıma ve kullanma” ve “vahim zarar” suçlarından suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı. Saner, sanığı oy birliği ile 7 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını söyledi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.