1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAM YURT DIŞINA KAÇIYORDU Kİ...
TAM YURT DIŞINA KAÇIYORDU Kİ...

TAM YURT DIŞINA KAÇIYORDU Kİ...

TAM YURT DIŞINA KAÇIYORDU Kİ...

A+A-

İşlediği suçtan ötürü pasaportu elinden alınan zanlı, vize işlemleri gerekçesiyle pasaportunu istedi.

İşlediği suçtan dolayı yurt dışına çıkışı yasak olan ancak geçtiğimiz gün TIR içinde kaçak yoldan KKTC’den çıkış yapmaya çalışırken yakalanan Pakistan uyruklu Najeed Ullah ile TIR şoförü Hüseyin Şengül hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.
Zanlı Hüseyin Şengün, ileride yargılanacağı davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için teminat şartlarının yerine getirilmesi şartıyla serbest bırakıldı. Zanlı Najeed Ullah ise bir ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderildi.
Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen teminat duruşmasında polis memuru Hüseyin Tosun iddia makamının tanığı olarak dinlendi.

Pasaportu üzerinde bulundu
   Hüseyin Tosun, zanlıların 30 Eylül’de Girne Turizm Limanı’nda meydana gelen “Suç işlemeye teşebbüs” suçundan methaldar olduklarını söyledi. Tosun, geçen nisan ayında Lefkoşa bölgesinde işlediği suçlardan dolayı mahkeme tarafından teminat şartlarına bağlanarak yargılanıncaya kadar serbest bırakılan zanlı Najeed Ullah’ın, zanlı Hüseyin Şengün’ün aracına gizlenerek yurt dışına kaçmak istediğini söyledi.
Hüseyin Tosun, eylül ayı içinde mahkemeye yaptığı müracaat sonucunda, yurt dışına çıkış yasağı kaldırılmadan vize işlemleri gerekçe gösterilerek, 30 gün süreyle pasaportunun kendisine geri verilmesini sağlayan zanlı Najeed Ullah’ın, yakalandığında tasarrufunda söz konusu pasaportun da bulunarak emare olarak alındığını kaydetti.
Zanlıların gönüllü ifade verip, suçlarını kabul ettiklerini ifade eden Hüseyin Tosun, zanlılar hakkındaki polis soruşturmasının tamamlandığını dile getirdi.

Yargılanmadan daha önce kaçtı
   Tosun, daha önce mahkemede hazır olması için teminatla serbest kalan ancak yargılanmadan kaçmaya çalışan zanlı Najeed Ullah’ın bir ay süreyle cezaevine gönderilmesini istedi.
Tosun, zanlı Hüseyin Şengün’ün ise KKTC vatandaşı olduğunu ve yargılanmadan kaçma ihtimalinin olmadığını aktardı.
Savcı Mustafa Atakara, zanlı Hüseyin Şengün’ün yurt dışına çıkışının yasaklanıp, seyahat belgelerine el konulması ve KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 100 bin TL kefalet sendi imzalaması şartıyla serbest bırakılmasını, Najeed Ullah’ın ise bir ay süreyle cezaevine gönderilmesini istedi.
Teminat şartlarına itiraz edilmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlı Hüseyin Şengün’ün, ileride yargılanacağı davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için teminat şartlarını yerine getirilmesi şartıyla serbest bırakılmasına zanlı Najeed Ullah’ın ise 1 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmesine emir verdi.

KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.