1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜN CEZASINI DUYUNCA İNANAMAYACAKSINIZ!
TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜN CEZASINI DUYUNCA İNANAMAYACAKSINIZ!

TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜN CEZASINI DUYUNCA İNANAMAYACAKSINIZ!

tarihi geçmiş ürün bulundurmanın cezası...

A+A-

Geçtiğimiz hafta manşette çıkan Reis Süper Markete ait Lefkoşa’nın Dereboyu’ndaki şubesi Reis Premier’de Milupa marka tarihi geçmiş bebek çaylarının raflarda satışa sunulmasına ilişkin cezai işlemin tutarı duyanları hayretler içerisinde bırakıyor.

LTB’ye bağlı yasaya göre, KKTC’deki süpermarketlerde tarihi geçmiş ürünlerin belediye ekipleri tarafından yakalanması durumunda verilen cezanın 5-8 TL arasında değiştiği ortaya çıktı. Haberal Kıbrıslı’nın LTB yetkililerinden elde ettiği bilgilere göre, LTB’ye bağlı Gıda Denetim biriminin her koşulda denetimlerini sürdürdüğünü ve rutin kontrollerin de arttırıldığını ifade etti.

LTB’deki yetkililer, KKTC sınırları içerisinde ve Belediyeler Yasası’na göre,ülkede alışveriş merkezlerinde tarihi geçmiş ürün bulundurmanın cezasının 5-8 TL arasında değiştiğini söyledi. Yaptırım cezasının oldukça az olduğuna değinen yetkililer yasanın düzeltilmesi için Cumhuriyet Meclisi’nde görüşülmesi gerektiğini ifade etti.

Alışveriş merkezlerinde tarihi geçmiş ürün bulundurmanın cezasının 5-8 TL arasında değiştiğini duyan vatandaşlar ise, “ Bu kadarı da pes, insan sağlığının hiçe sayıldığı durum karşısında verilen ceza bu mu olmalı” diyerek, yasanın acizsizlik olduğunu dile getirdi.

HABERAL KIBRISLI

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.