1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TARTIŞMALAR SÜRÜYOR!
TARTIŞMALAR SÜRÜYOR!

TARTIŞMALAR SÜRÜYOR!

İhaleye çıkılmadan kiralanan Boğaz Piknik alanı ile ilgili;

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) iktidarı döneminde Boğaz Piknik Alanı’nın bir bölümünün ihalesiz şekilde kiralanmasıyla ilgili tartışmalar bölgedeki çalışmaların başlamasıyla yeniden alevlendi.

Söz konusu yeri Orman Dairesi’nden yıllığı 2 bin ABD Doları’na kiralayan ancak bir müddet faaliyetleri durdurulan şahsın altyapı çalışmalarına devam ettiği ve alanın 1 Mayıs’ta hizmete gireceği kaydedildi.

Aydınlatma direkleri çekilen bölgede içme suyu hattı ve 150 adet piknik masasının bulunacağı bölgenin çitlerle çevrilerek, güvenlik kameralarıyla korunacağı kaydedildi.

Bölgenin yasadışı şekilde kiralama adı altında kişilere peşkeş çekildiğini söyleyen vatandaşlar, halkın olan piknik alanlarının da denizler gibi parselleneceğini vurguladı.

Karzaoğlu: Hizmetin bedeli alınacak

Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, 750 metreye 150 metre ölçülerindeki Darboğaz Piknik Alanı’nın üçte birlik bölümünün UBP iktidarı döneminde Asiye Dana isimli şahsa kiralandığını söyledi.

Söz konusu bölgenin batısındaki 250 metreye 150 metrelik alanın 24 saat ışıklandırılmış, güvenlik kameralarıyla denetlenen emniyetli bir yere dönüştürüleceğini ifade eden Karzaoğlu, “Bu alan bir bayanın 24 saat spor yapabileceği, yürüyüş yapabileceği kadar emniyetli bir yere çevrilecek” dedi.

UBP döneminde Turizm Bakanlığı tarafından yapılmış ve tahribata uğramış büfenin de alanı kiralayan şahsın kullanımına verildiğini vurgulayan Karzaoğlu, klozet ve lavaboları kırılıp tahribata uğratılmış konteynır tuvaletlerin de bu şahıs tarafından onarılarak hizmete gireceğini söyledi.

Bölgeye giriş çıkışların kontrol altına alınacağını ifade eden Karzaoğlu, fuhuş ve uyuşturucu içilen bir yer haline gelen bölgenin kiralanarak ailelerin hizmet alabileceği nezih bir mekana çevrileceğini dile getirdi.

Ülkede bulunan 12 piknik alanından Karşıyaka, Kozanköy ve Darboğaz Piknik alanlarının özel şahıslara kiralandığını ifade eden Karzaoğlu, teklif ve projeyle gelen şahıslarla oturup artı ve eksileri konusunda görüştükten sonra kira anlaşmasının imzalandığını vurguladı.

Karzaoğlu, “İhaleye çıkılmadı, bunun gibi birçok yer var. Ormancılığı bırakıp ihalelerle uğraşmamız gerekirdi” dedi.

Vatandaştan alınacak parayı kendilerinin belirleyeceğini kaydeden Karzaoğlu, “Alınacak para hizmet karşılığıdır. Hizmetin bir karşılığı olmalıdır. Vatandaş böyle bir yer istemiyorsa geriye kalan bölüm açıktır” diye konuştu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.