1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAŞPINAR ŞEHİTLERİ ANILDI
TAŞPINAR ŞEHİTLERİ ANILDI

TAŞPINAR ŞEHİTLERİ ANILDI

Taşpınar’da 25 Temmuz 1974’te şehit düşenler, bugün düzenlenen törenle anıldı.

A+A-

Taşpınar’da 25 Temmuz 1974’te şehit düşenler, bugün düzenlenen törenle anıldı.

Taşpınar Şehitliği’nde saat 09.00’da başlayan törene, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri adına Piyade Yarbay Yusuf Gündoğdu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Albay İbrahim Dağman ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya yanında, Lefke Avrupa Üniversitesi temsilcisi, siyasi parti temsilcileri ile muharip derneklerden temsilciler katıldı.

Tören, şehit mezarlarına protokol sırasına göre çiçeklerin sunulmasıyla başladı. Bunu, Saygı Marşı eşliğinde Saygı Duruşu ve Saygı Atışı izledi. İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından, şehitlik özel defteri imzalandı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Taşpınar Muhtarı İzzet Erçağıl yaptı.

Erçağıl, Kıbrıslı Rumların Kıbrıs’ı Yunan adası yapmak için 1950’lerden 1970’lere kadar savunmaz Kıbrıslı Türklerini göçe zorladığını ve öldürdüğünü söyledi.

Taşpınar Köyü’nde de insanların vahşice öldürüldüğünü dile getiren Erçağıl, gelecek nesillerin böylesi olayları yaşamamasını diledi.

Erçağıl, 2 bölgelilik, Türkiye’nin garantisi, egemenlik ve Türk askerinin adadaki varlığından asla vazgeçmeyeceklerini de anlattı.

Tören şiir ve ardından şehitler için dua okunmasıyla sona erdi.

ŞEHİTLİK ÖZEL DEFTERİ’NE YAZILANLAR

BAĞKUR

Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur özel deftere “Canlarınız pahasına bizlere oluşturduğunuz devletimizi, sizlerin idealleri doğrultusunda yaşatacağımıza ve yücelteceğimize huzurlarınızda söz veririz” yazdı.

GÜNDOĞDU

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri adına Piyade Yarbay Yusuf Gündoğdu ise özel deftere şunları yazdı:

“Türk’ün vatan ve bayrağı uğruna canını göz kırpmadan feda etmeye daima hazır olduğunu tüm dünyaya bir kez daha ispatlayarak, gelecek nesillere bu vatanı emanet bıraktınız.

Emanetiniz olan gölgesinde huzur içerisinde yaşadığımız ayyıldızlı bayrağı sonsuza dek dalgalandıracağımıza ve uğruna canlarımızı feda edeceğimize şüpheniz olmasın. Sizleri bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.”

DAĞMAN

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Albay İbrahim Dağman ise özel deftere “Aziz şehitlerimiz, kanınızla sulayarak bize emanet ettiğiniz bu vatan topraklarında özgürce yaşamanın kıvancını ve huzurunu yaşıyoruz. Bize emanet ettiğiniz bayrağı ve vatan topraklarını sonsuza dek yaşatmak için, sizler gibi canımızı seve seve vermeye hazırız” ifadelerini yazdı.

KAYA

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ise özel deftere, “Köyümüzün ve vatanımızın kaderinde canınız pahasına verdiğiniz mücadelenin anısı hep baki kalacaktır” diye yazdı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.