1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TATİL İÇİN YURT DIŞINI TERCİH ETTİLER!
TATİL İÇİN YURT DIŞINI TERCİH ETTİLER!

TATİL İÇİN YURT DIŞINI TERCİH ETTİLER!

Kıbrıslı Türklerin büyük çoğunluğu bayram tatilini, Avrupa’da, Türkiye kültür turlarında ve Yunan adalarında geçirmeyi planladı

A+A-

Ülkede yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen tatile gidenlerin sayısı azalmıyor. Ramazan Bayramı’nı Türkiye, Avrupa ve gemi seyahatlerinde geçirmek isteyen vatandaşların yoğun rezervasyon talebinde bulundukları bildirildi. Bazı vatandaşlar tatillerini önceden planladığı için tatillerini ikinci bayrama hazırladıkları da ifade edildi. Avrupa ve kültür turlarına ilginin geçen yıla göre yüzde 25 arttığı da bildirildi.

KIBRIS’ın yaptığı araştırmaya göre, Kıbrıslı Türkler, bayramda alışveriş için İstanbul veya İzmir’e, değişik yerler görmek için Avrupa turlarına, kültür turlarında serinlemek için Karadeniz veya Kapadokya’ya, uzak doğu rüyasını gerçekleştirmek için Dubai’ye, denizin tadını çıkarmak ve bavul toplamadan her gün başka bir ülkede uyanmak için gemi turlarına ilgi gösteriyor.

Acente yetkilileri, bayramda özellikle uçak biletlerinin çok pahalı olduğuna dikkat çekerek bir uçak biletine Avrupa turu satın alınabileceğine dikkat çekti. 

Kıbrıs otellerinin fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaşların buraya rağbet göstermediklerini ifade eden acenteler, bayramda insanların çoğunun yurt dışında olacağını belirtti.

Uçak biletleri çok pahalı

Bir Renk Turizm sahibi Öcen Bökeyhan, bu yıl vatandaşların özellikle Avrupa ve gemi turlarına ilgi gösterildiğini söyledi. 

Bayramda klasik İstanbul turu olduğunu ancak buna yoğun talebin görülmediğini anlatan Bökeyhan, Kapadokya’nın sıcak olmasından dolayı ise buranın da fazla ilgi görmediğini kaydetti. Bökeyhan, Karadeniz’in revaçta olduğuna dikkat çekti. İzmir ve Antalya turlarının uçak biletlerinin çok pahalı olmasından dolayı vatandaşların gitmekten vazgeçtiklerini ifade eden Bökeyhan, “Atlasjet’in tek kişilik İzmir bileti 580, Pegasus’un 600 TL. 600 TL’lik uçak bileti bir otelde dört gecelik kalma bedeli ile aynidir. Bu yüzden uçak biletlerinin pahalı olması vatandaşın turlara gitmesine engel oluyor. Antalya’ya sadece Pegasus uçtuğu için ve biletler de yüksek olduğundan buraya da gidenlerin sayısı çok az” dedi.

Bayramı yurt dışında geçirmek isteyenlere de en büyük engelin Ercan- İstanbul- Ercan uçak biletinin 600 TL olması olduğunu anlatan Bökeyhan, biletlerin yüksek olmasının insanları evlerinde oturmaya zorladığını söyledi. 

Yerli otellerin bayramda fiyatlarının çok yüksek olduğunu da öne süren Bökeyhan, bu yüzden rağbet görmediklerini belirtti. Bökeyhan, iki kişilik odada kişi başı 700 TL isteyen otellerin bulunduğunu gelen yabancı turistten de bu parayı istediklerini öne sürdü.

Avrupa ve gemi turları revaçta

Cyprus XP Travel sorumlularından Vedat İleri, bayramda birçok vatandaşın yurt dışındaki gemi turları ile Avrupa turu yapacaklarını ifade etti.

Bayram için Amsterdam’a özel tur yaptıklarını kaydeden İleri, ayrıca yurt dışı kültür turlarına da ilginin olduğuna dikkat çekti. Avrupa’da Budapeşte-Viyana-Prag turunun 399 Euro, Yunan adaları gemi turlarının 299 Euro olduğunu ifade eden İleri, ayrıca Karadeniz turlarının havanın ılık olmasından dolayı rağbet gördüğünü söyledi.

Yerli sanatçılı otellerin bazılarına ilgi olduğunu ve minimum üç gecelik fiyatın bin TL’den başladığını anlatan İleri, bayramda uçak biletlerinin yüksek olmasının normal olduğunu bunu herkesin bilemesi gerektiğini, ancak paket tur alınması durumunda bunun sıkıntı yaratmayacağını da kaydetti.

Avrupa turlarına ilgi fazla

Akmina Travel Direktörlerinden İsmail Abidin, genellikle ülkeye turist getiren (Incoming) bir acente olduklarını ancak her yıl birçok vatandaşımızı yurt dışı turlara gönderdiklerini söyledi.

Bu yıl vatandaşların en fazla Avrupa’ya rağbet ettiğini anlatan Abidin, son yıllarda Antalya otellerinde düşüşün yaşandığına dikkat çekti. Abidin, Avrupa turları olan Benelüks, Paris ve bir haftalık Prag- Budapeşte- Viyana turlarına ilginin daha fazla olduğuna işaret ederek, özellikle çocuklu ailelerin, içerisinde Paris Disneyland turu olması nedeniyle Benelüks veya Paris turunu tercih ettiklerini söyledi.

Ülkemize yurt dışından en fazla charter sefer yapan acente olduklarını da kaydeden Abidin, hedeflerinin turizme uygulanan ambargoyu charter seferlerin sayısını artırmak ve daha fazla turist getirip ülkemizi tanıtarak bunu kırmak olduğunu söyledi. Ülkemize yurt dışından charter seferler ile 12 uçağın indirdiklerine dikkat çeken Abidin, tek sıkıntının charter sefer teşviklerinin geç ödenmesi olduğunu söyledi.

Satışlarımız yüzde 25 arttı  

Sayar Turizm gemi ve yurt dışı turları sorumlusu Fethiye Karahasanoğlu da vatandaşların bu yıl en fazla Avrupa ve kültür turlarına ilgi gösterdiğini belirtti.

Geçtiğimiz yıla göre bu bayramın turlara ilginin yüzde 25 arttığını söyleyen Karahasanoğlu, şirket olarak belirledikleri hedeflerin üzerine çıktıklarını söyledi.  

Bayramda orta Avrupa turunun 399, İtalya turunun 499, İspanya turunun ise 599 Euro’dan başladığını söyleyen Karahasanoğlu, eskiden tek tük olan Amerika turlarına ilginin arttığını bu turun bin 444 Euro’dan başlayıp 3 bin Euro’ya kadar çıkabildiğini belirtti.  

Uçak biletlerinin yüksekliğinden dolayı Antalya turlarına ilginin az olduğunu ifade eden Karahasanoğlu, Antalya’ya tek havayolu uçtuğu için fiyatının da yüksek olduğunu söyledi.

Karadeniz kültür turlarına buraların serin oluşundan dolayı ilgi olduğunu kaydeden Karahasanoğlu, “Bunun yanında Yunan adaları 4 ve 7 gecelik 199 Euro fiyatı olduğu için patlama yaşandı” dedi.
  
Vatandaş tatilini önceden ayarladı

Polatkan Turizm direktörlerinden Okay Polatkan, Kıbrıs halkının tatillere gitme lüksünün kalmadığını vatandaşların bayramdan önce tatillerini ayarladığı için bayramda çok talep olmadığını söyledi.

Yaz gelmeden vatandaşların bayram tatillerinin planlamasını önceden yaptığını anlatan Polatkan, ikinci bir tatilin aile bütçesini sarsacağına dikkat çekti.

Bayramda bazı vatandaşların düşük fiyatlı olduğu için klasik İstanbul turuna gideceklerini kaydeden Polatkan, ayrıca kültür turları arasında Kapadokya ve Karadeniz turlarının da yer aldığını belirtti. 

İkinci bayram tatilinin daha uzun olmasından dolayı daha fazla tercih edildiğini anlatan Polatkan, “Avrupa’ya gitmek isteyenler 599 Euro’dan başlayan fiyatlarla yurt dışını tercih edebilir” dedi.

Yerli otel fiyatı Avrupa turu fiyatına

Yerli otellerin fiyatlarının aşırı yüksek olduğuna dikkat çeken Polatkan, üç gecelik fiyatın 1300 ile 1800 TL arasında değiştiğini söyledi.

Kıbrıs otellerin kişi fiyatları ile vatandaşların çok rahat Avrupa turu yapabileceklerine dikkat çeken Polatkan, uçak biletlerinin yüksek olmasından dolayı vatandaşların yurt dışına gitmeye de çekindiğini ve bu konuda çok sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.  

Türkiye’ye üç kişilik uçak biletinin bin 900 TL olduğunu anlatan Polatkan, bu paranın bir tur ücretine denk geldiğini söyledi.  

Avrupa ve Yunan adalarına ilgi var

Kösezade Turizm ve Seyahat Acentesi Yurt dışı turlar müdürü Cenk Şen, bu yıl Avrupa ve Yunan adaları turlarına büyük ilgi olduğunu ifade etti.

Turizm acentesi olarak bu yıl da bayramda İstanbul turunun üç gün dört gece 599 TL ekonomik olduğu buraya da tur çıktıklarını anlatan Şen, bunun yanında Yunan adaları gemi turlarına da ilginin olduğunu belirtti.

Bir haftada beş ülkenin gezildiği Benelüks ve Paris turunun 699 Euro olduğunu kaydeden Şen, orta Avrupa Budapeşte–Viyazna–Prag turunun ise 499 Euro’dan başladığını anlatan Şen, 7 gün olan “Romantik yol” Almanya paketinin ise kişi başı 599 Euro’dan satış yaptıklarını söyledi. Yine yedi gecelik Balkan turlarının 599 Euro’dan başladığını ifade eden Şen, bayramda gemi seyahatlerine gidenlerin az olduğunu söyledi.

KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.