1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TATİLE GİTTİĞİ HOLLANDA’DAN DÖNERKEN…
TATİLE GİTTİĞİ HOLLANDA’DAN DÖNERKEN…

TATİLE GİTTİĞİ HOLLANDA’DAN DÖNERKEN…

Tatile gittiği Hollanda’dan dönerken

A+A-

Hint keneviri ziraatına 6 ay hapis
5 yıl önce tatile gittiği Hollanda’dan dönerken tasarrufunda 5 adet Hint keneviri tohumu getirip evinde bir saksı içerisinde yetiştiren zanlı Nazım Şişik’in davası dün sonuçlandı. 6 ay hapse mahkûm edildi.

Yaklaşık 5 yıl önce tatil için gittiği Hollanda’dan 5 adet Hint keneviri tohumu getiren ve Lefkoşa’daki evinde Hint keneviri türü uyuşturucu madde ziraatı yaptığı gerekçesiyle aleyhine dava getirilen sanık Mustafa Nazım Şişik yargılandığı davalardan suçlu bulunarak mahkûm edildi.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oybirliğiyle vermiş olduğu kararı Yargıç Ulunay açıkladı. Kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini söyleyen Yargıç Alev Ulunay, sanığı yargılandığı “kanunsuz uyuşturucu ziraatı ve tasarrufu” suçundan mahkûm ettiklerini belirtti. Sanığın işlemiş olduğu suçun ciddi olduğunu ve yasada 15 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü söyleyen Yargıç Ulunay, sanığı 6 ay süreyle cezaevine göndermeye karar verdiklerini söyledi.

Olay nasıl olmuştu?

5 yıl önce Hollanda’ya tatil maksadı ile giden zanlı, tatil dönüşü 5 adet Hint keneviri türü uyuşturucu madde tohumu getirmişti. Konu tohumları Lefkoşa’daki evinde saksı içerisine ekmiş ve büyütmüş elde ettiği 1 adet yaklaşık 1 metre uzunluğundaki Hint keneviri kökünü kesmiş ve işe yarayan bölümünü ayırıp kurutarak kullanmaya başlamıştı. Daha sonra alınan ihbar üzerine sanık polis tarafından durdurulup tasarrufunda 11 gram 500 miligram Hint keneviri bulunması ile soruşturma başlatılmış gönüllü ifadesinde olay ortaya çıkmıştı. 5 yıl önce meydana gelen bu olayda sanığa tebliğ yapılamadığı için davası geç başlamış, dün de sonuçlanmıştı.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.