1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TATLICI SALİH AŞIKALİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
TATLICI SALİH AŞIKALİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

TATLICI SALİH AŞIKALİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

skele, sembol isimlerinden birisini daha son yolculuğuna uğurlamanın hüznünü yaşadı

A+A-

 

İskele bölgesinin sembol isimlerinden olan yaptığı tatlıları ile ün salan Salih Aşıkali, yakalandığı amansız hastalığa yenilere hayata veda etti.

Bölgede herkes tarafından çok sevilen Salih Aşıkali’nin, tedavi gördüğü Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde dün sabaha karşı 02.00 sıralarında hayatını kaybettiği öğrenildi.
Aşıkali, geride 3 evlat ve halen daha lezzetlerinden söz ettirdiği tatlılarını bıraktı.

Son günlerine kadar sipariş aldı

Tatlı yapmaya 15 yaşında Larnaka’da başlayan Aşıkali, 70 yılı aşkın süredir tatlılarını yapıp satmaya devam etti. Kimi zaman sipariş üzerine tatlı yapan, kimi zaman ise yaptığı tatlıları araba ile köy meydanına götürüp satan Aşıkali, hasta olduğunu öğrendikten sonra bile tatlı yapmaktan vazgeçmedi. Ailesinden edinilen bilgiye göre, Aşıkali, son 1 haftaya kadar çok sayıda tatlı siparişi almıştı. Salih Aşıkalini’nin 2 kızı ve bir oğlu bulunuyor.

İskele’de toprağa verildi

Salih Aşıkali dün İskele Camisinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve eski Belediye Başkanı Halil Orun’un da katıldığı cenaze törenine, bölge halkı da yoğun katılım gösterdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.