1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TC ANASTASİADİS’İN ŞARTINI REDDETTİ
TC ANASTASİADİS’İN ŞARTINI REDDETTİ

TC ANASTASİADİS’İN ŞARTINI REDDETTİ

TC Anastasiadis’in şartını reddetti

A+A-

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Kıbrıs’ta çıkan yangına yardım etmek istediklerini ancak Kıbrıs Rum tarafının, içinde bulundukları duruma rağmen bundan avantaj elde etmeye çalıştığını söyledi.
 
Kıbrıs Cumhuriyeti başkanı Nikos Anastasiadis, 3 gündür devam eden yangını söndürmek için Türkiye’nin yaptığı öneriye, “devlet operasyon planlaması”na dahil olması şartıyla kabul ettiğini açıklamıştı.

Çavuşoğlu, yangına müdahale için uçak ve helikopter göndermek istediklerini ancak Kıbrıs Rum tarafının bundan avantaj elde edip hava araçlarının güneydeki havaalanlarına inmesini istediğini, Türkiye’nin böyle bir şeyi kabul etmesinin mümkün olmadığını açıkladı.

“İnsani yardım yaklaşımımızı suistimal etmeyin”

“İnsani konuları suistimal etmeyin, bizim insani yardım yaklaşımımızı suistimal etmeyin” diyen Çavuşoğlu, dünyanın çeşitli yerlerinde olduğu gibi Kıbrıs Rum tarafına da insani bir yaklaşımla yardım önerisini ilettiklerini ifade etti.

Ertuğruloğlu ile ortak basın toplantısı

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ankara’da ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantısı sırasında bir soruyu yanıtlayan Çavuşoğlu, Türk tarafının adada bir çözüme ulaşılmasını istediğini ve bu konuda acele edilmesi gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu, müzakerelerin hızlandırılması gereğine işaret ederken adadaki tarafların, garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere ile birlikte Birleşmiş Milletler’in (BM) katılacağı ve güvenlik ile garantilerin konuşulacağı çok taraflı toplantının gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çavuşoğlu, çözüme ulaşmanın gecikmesinde tek sorumlunun Kıbrıs Rum tarafı olduğunu da ifade etti.

Türkeş: Rum tarafı her zaman olduğu gibi aymazlığını ortaya koymuştur

Diğer yandan Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ise Kıbrıs’ın güneyindeki orman yangınına ilişkin, “Rum tarafı her zaman olduğu gibi aymazlığını ortaya koymuştur. Bizden yardım alacaklar ama hala kendi diplomasileri ve kendi karışık siyasetleri açısından, aynı Akdeniz'in suyunu ‘kuzeyden mi alsınlar güneyden mi alsınlar'’ gibi gereksiz tartışmalar yapıyorlar. Umarım bir an önce akılları başlarına gelir de bu işler bir an önce kontrol altına alınır” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.