1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TC BAŞBAKAN YARDIMCISI ATALAY TÖRENDE KONUŞTU
TC BAŞBAKAN YARDIMCISI ATALAY TÖRENDE KONUŞTU

TC BAŞBAKAN YARDIMCISI ATALAY TÖRENDE KONUŞTU

Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay “Rum tarafı adanın güneyindeki kaynakları tek taraflı olarak kullanmakta ısrar ederse iki devletli çözümü de gündeme gelebilir” dedi.

A+A-

TC BAŞBAKAN YARDIMCISI ATALAY DR. FAZIL BULVARI’NDAKİ TÖRENDE KONUŞTU

ATALAY: “RUM TARAFI ADANIN GÜNEYİNDEKİ KAYNAKLARI TEK TARAFLI OLARAK KULLANMAKTA ISRAR EDERSE İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM DE GÜNDEME GELEBİLİR”

Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay “Rum tarafı adanın güneyindeki kaynakları tek taraflı olarak kullanmakta ısrar ederse iki devletli çözüm de gündeme gelebilir” dedi.

20 Temmuza Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda düzenlenen törende konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kıbrıs Türk  Haklının coşku ve sevincini gönülden paylaştığını vurguladı.

20 Temmuz 1974’ten bugüne adada barış ve huzur hakim olduğuna işaret eden Beşir Atalay, Kıbrıs’ta  derin acıların tekrarlanmasına asla müsaade edilmeyeceğine işaret etti.

1974’ten sonra özgürlüğüne kavuşan Kıbrıs Türk halkının devletini kurup ona sahip çıktığına işaret eden Atalay, “Türkiye ve Kuzey  Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bugüne kadar adil ve kalıcı çözüm için samimiyetle çaba göstermiş ve  üzerine düşeni yapmıştır. Buna karşın Kıbrıs Türklerinin azınlık statüsünde yaşamayı kabul edeceklerini sanmak boş bir hayaldir. Çözüm adadaki gerçekler zemininde olacak.  Siyasi eşitliğinden vazgeçmesini kimse beklemesin” şeklinde konuştu.

Çözüm görüşmelerinin Rum tarafının olumsuz tutumu nedeniyle başarıya ulaşılamadığına da işaret eden Atalay, yeni Rum Lider Anastasides’in  görüşmelerin yeniden başlaması konusunda adım atmammış olmasının, yapıcı bir irade göstereceği beklentilerini zayıflatmakta olduğunu vurguladı.

“Rum taraf çözüm konusunda samimi ise masadan kaçmak yerine görüşmelere odaklanmalıdır” diyen Atalay, “Rum tarafı Adanın güneyindeki kaynakları tek taraflı olarak kullanmakta ısrar ederse iki devletli çözüm de gündeme gelebilir” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.