1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TC İLE HER ALANDA İŞBİRLİĞİNİ BENİMSİYORUZ”
“TC İLE HER ALANDA İŞBİRLİĞİNİ BENİMSİYORUZ”

“TC İLE HER ALANDA İŞBİRLİĞİNİ BENİMSİYORUZ”

Daha geniş işbirliği yapacaklarının altını çizdi;

A+A-

EROĞLU: “TC İLE HER ALANDA İŞBİRLİĞİNİ BENİMSİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Halk Dansları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu’nu kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 14.30’da gerçekleşen kabulde, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ve K.T. Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlam Kadirağa da hazır bulundu.

OZANOĞLU

Türkiye Halk Dansları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu yaptığı konuşmada, federasyonun 81 ilde 2 milyon kişiye hitap ettiğini ve KKTC halk dansları kuruluşlarına gerekli desteği verdiğini söyledi.

Miras olarak alınan kültür değerlerini gelecek nesillere ulaştırma hedefiyle çalıştıklarını kaydeden Ozanoğlu, önümüzdeki günlerde Gençlik Dairesi’yle daha geniş işbirliği yapacaklarının altını çizdi.

Ozanoğlu ayrıca antrenör ve hakem belgeleri vereceklerini, bu belgeleri alacak KKTC’li eğitmen ve hakemlerin Türkiye’de de ekip çalıştırabileceklerini ve yarışmaları yönlendirebileceklerini açıkladı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da özellikle bu gibi planlanmış işbirliklerinin devam etmesinin önemine işaret ederek, TC ile her alanda işbirliğini benimseyen bir anlayışa sahip olduklarını söyledi.

Bu ilişkilerin gelişmesinin güven sağlanması ve sağlam temellere oturmasına yardımcı olacağının altını çizen Eroğlu, Kuzey Kıbrıs’ta, Türkiye’nin bazı folklorik çalışmalarından esinlenerek oyunlar gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

Eroğlu, gerek Gencay Eroğlu, gerekse Özlem Kadirağa’nın bu işe kendilerini adadığından da bahsetti ve folklor ve KKTC kültürünün dış ülkelerde sergilenmesinin dünyaya açılım konusunda büyük yararları olduğunu sözlerine ekledi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.