1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TC-KKTC ARASINDAKİ ANLAŞMA TC RESMİ GAZETESİ’NDE YAYINLANDI!
TC-KKTC ARASINDAKİ ANLAŞMA TC RESMİ GAZETESİ’NDE YAYINLANDI!

TC-KKTC ARASINDAKİ ANLAŞMA TC RESMİ GAZETESİ’NDE YAYINLANDI!

TC Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı;

A+A-

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında çevre alanında işbirliği yapılmasını öngören anlaşmanın onaylanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, TC Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, 29 Mayıs 2004 tarihinde Lefkoşa'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Çevre Alanında İşbirliği Anlaşması"nın onaylanması, Bakanlar Kurulu'nca 5 Şubat 2014 tarihinde kararlaştırıldı.

Anlaşma kapsamında tarafların, çevre kirliliğinin azaltılması ve çevrenin korunması için eşitlik, mütekabiliyet ve karşılıklı yarar esaslarına dayanarak, bilgi, deneyim ve teknoloji transferiyle ilgili özel programlar ve projeler aracılığıyla işbirliği yapmaları amaçlanıyor.

Tarafların, hava kirliliğinin azaltılması, atık yönetimi, su kalitesinin korunması, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, çevre izleme ve ölçüm yöntemleri ve çevre eğitimi gibi konularda, ortak bilimsel-teknik araştırmalar ve programlar, AR-GE faaliyetleri, bilgi, belge ve uzman değişimi ile konferans ve sempozyumlar yoluyla işbirliği yapmaları öngörülüyor.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.