1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TC LEFKOŞA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN TC VATANDAŞLARINA ÇAĞRI
TC LEFKOŞA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN TC VATANDAŞLARINA ÇAĞRI

TC LEFKOŞA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN TC VATANDAŞLARINA ÇAĞRI

TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nden TC vatandaşlarına çağrı

A+A-

 

“Ne zaman oy kullanacağını öğren”

TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nden TC vatandaşlarına çağrı:

Türkiye’de 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için randevu alma süreci dün saat 17.00’de sona ererken, seçmenlerin oy kullanmak için aldığı randevu gününü kaçırmaması gerekiyor…

KKTC’de kurulacak sandıklarda oy kullanmak içinwww.ysk.gov.tr adresinden randevu almayan veya alamayan seçmenlere sistem tarafından otomatik randevu verilecek, bu nedenle vatandaşların ne zaman oy kullanacağını internet üzerinden kontrol etmesi önem taşıyor.

Oy kullanmak için randevu gününü kaçıran seçmenler, Lefkoşa’da kurulacak sandıklarda oy kullanma hakkını kaybedecek.

Randevusunu kaçıran seçmenler ancak YSK’nın belirlediği Türkiye’deki 42 gümrük kapısında oyunu kullanabilecek.

Gümrük kapılarında oy verme işlemi 26 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Seçmenlerin sandık başına T.C kimlik numarası olan nüfus cüzdanı veya pasaportla gelmeleri gerekiyor.

Randevunuzu aldınız mı?

Türkiye’de 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde, KKTC’de kurulacak sandıklarda oy kullanacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının internetten randevu alma süreci dün saat 17.00’de sona erdi.

Seçmenlerin oy kullanmak için aldığı, randevu gününü kaçırmaması büyük önem taşıyor. Vatandaşların, oy kullanmaya giderken yanlarında T.C kimlik numarası taşıyan nüfus cüzdanı veya pasaportlarını götürmeleri gerekiyor.

Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı seçmenlerin, oy kullanmak için 21 Temmuz’da başlayan, www.ysk.gov.tr adresinden randevu alma süreci bugün tamamlandı. Randevu başvurusu yapan seçmene nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağı SEÇSİS SİSTEMİ tarafından aynı anda bildirildi.

Randevu almayan seçmenlere de SEÇSİS SİSTEMİ tarafından otomatik olarak randevu verilecek ve böylelikle oy verme günü ve saat aralığı otomatik olarak belirlenecek.

KKTC’de sadece Lefkoşa Türk Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi’nde oy kullanılabilecek. Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ilk turu Lefkoşa’da 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek.

Randevu almadıysanız

Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak için internet üzerinden randevu almayan veya alamayan seçmenlerin oy kullanma günleri, saat aralığı ve sandık numarası SEÇSİS SİSTEMİ tarafından otomatik olarak belirlenecek.

Bu nedenle, oy verme gününü kendisi belirlememiş olan seçmenin 26 Temmuz Cumartesi gününden itibaren sistem tarafından belirlenen gün ve sandık numarasını YSK’nın internet adresinden kontrol etmesi gerekiyor.

Belirlenen günde oy kullanılacak

Seçimde, belirlenen oy verme günü ve saat aralığında oy kullanılacak. Bu nedenle seçmen vatandaşların, oy verme gün ve saat aralığını kaçırmaması gerekiyor.

Belirlenen oy verme gününde oy kullanmayan seçmenler sadece YSK tarafından Türkiye’de belirlenen 42 gümrük kapısında oyunu kullanabilecek.

Gümrük kapılarında, 26 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında oy kullanılabilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.