1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TDP LEFKOŞA MİLLETVEKİLİ ÇAKICI PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ
TDP LEFKOŞA MİLLETVEKİLİ ÇAKICI PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

TDP LEFKOŞA MİLLETVEKİLİ ÇAKICI PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Çakıcı, "tüm arkadaşlarımı ak güvercin amblemli bayrağın altında beraber mücadeleye çağırıyorum" dedi.

A+A-

 

ÇAKICI İSTİFA MEKTUBUNU MECLİS BAŞKANI SİBER'E SUNDU

ÇAKICI: "DÜRÜST, DEMOKRATİK SİYASİ ADRES ARAYAN, HER TÜRLÜ RENGE, DÜRÜST SİYASET YAPMAK İSTEYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIKTIR"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Çakıcı, "tüm arkadaşlarımı ak güvercin amblemli bayrağın altında beraber mücadeleye çağırıyorum" dedi.

Çakıcı, TDP'den istifa ettiği yönündeki istifa mektubunu Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber'e de sundu. Siber, istifayı "başarılar" dileyerek kabul etti.

Mehmet Çakıcı, usüle göre TDP'den istifa etmesinin, pazartesi günü Meclis'te okunacağını söyledi. Çakıcı’nın istifasıyla Mecliste TDP’nin sandalye sayısı 2’ye düştü.

Mehmet Çakıcı, bugün bir “liderlik göstererek” yola çıktıklarını, ülkeye yeni kazandırılacak siyasi oluşumun, hareketin, tabandan gelecek sese göre ortaya çıkacağını söyledi.

Mehmet Çakıcı, bugün Cumhuriyet Meclisi'nde "TDP" ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Çakıcı'ya TDP'den istifa eden Mustafa Emiroğluları, Memduh Çeto ile Sami Dayıoğlu da eşlik etti.

Çakıcı, "dürüst, demokratik siyasi adres arayan, her türlü renge, dürüst siyaset yapmak isteyen herkese kapımız açıktır" dedi.

Mehmet Çakıcı, basın toplantısını "çeşitli oyunlara karşı" geç açıkladığını belirterek, TDP'nin kurucularından olduğunu, ancak “TDP'de kaos ortamı yaşandığını ve bu kaos ortamından çıkamadıklarını“ kaydetti. Çakıcı, “TDP'de ayrımcılık, antidemokratik tavırlar, adam kayırmacılık yaşandığını ve siyaset yapılmaz hale geldiğini” iddia etti.

Çakıcı, başkanlığı devrettiği günden itibaren partide birlik beraberlik için çalıştığını ancak TDP'de "çeteleşme" meydana geldiğini, bunlardan dolayı üyelerin başka partilere geçtiğini, örgütlerin ziyaret edilmediğini anlattı.

Güzelyurt, İskele, Gazimağusa'da ilçe örgütlerinde yaşanan sıkıntıları anlatan Çakıcı, Gazimağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları'nın "düşünce suçundan" parti disiplin kuruluna verildiğini, buna karşı "parti bölünür" uyarısında bulunduğunu ancak dinletemediğini kaydetti.

Çakıcı, TDP üyelerinin de buna “canı sıkılarak” parti toplantısına katıldığını ancak bunun "partiyi bastılar" olarak nitelendirildiğini ifade ederek, TDP yönetimine eleştiri ve suçlamalarda bulundu.

Disiplin Kurulu'nun kararını günlerdir açıklamadığını ve kararı elinde "şantaj" olarak tutan TDP yönetiminin, bugün kendisinin yapacağı basın toplantısı öncesinde Disiplin Kurulunun Emiroğluları ile ilgili kararını açıkladığını ifade eden Çakıcı, "Şantajcılarla, insan ayıranlarla yol yürümem mümkün değildir. TDP Faşist bir parti haline döndü siyaset yapamaz hale geldik. Fedakarlık bitmiştir" dedi.

Partiden yaptığı talepleri anlatan Çakıcı, tüm iyi niyetli girişimlere rağmen partide birlikteliği kuramadıklarını söyledi.

TDP Genel Başkanı ile yönetimi eleştiren Çakıcı, bugün bir “kıvılcım” olduğunu ve arkasından rüzgarın geleceğine inanç belirterek, “bugün liderlik yaptıklarını ve arkasından deprem olacağını” iddia etti.

“Demokrasiyi geliştirmek, emek, demokrasi adaleti yaymak kendi ülkesinin efendisi olmak kendine yeten bir ekonomi yaratmak ve adil, kalıcı bir barışa ulaşmak amacıyla bugün çizmeleri giydiklerini” belirten Çakıcı, "Kucağımız herkese açıktır. Yeni oluşumla eşitlik ve adalet içinde yürüyeceğiz. Kucağımız her kesime herkese açık olacaktır" dedi ve herkesi birlikte mücadeleye çağırdı.

Çakıcı, yarından itibaren çalışmaların başlayacağını da kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.