1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TDP'DEN HÜKÜMETE EKONOMİK PROGRAM ELEŞTİRİSİ
TDP'DEN HÜKÜMETE EKONOMİK PROGRAM ELEŞTİRİSİ

TDP'DEN HÜKÜMETE EKONOMİK PROGRAM ELEŞTİRİSİ

zyiğit, “2016-2018 Ekonomik Programı”na yönelik Maliye Bakanı Zeren Mungan ile

A+A-

ÖZYİĞİT: “MUNGAN İLE GÜRPINAR GERÇEKLERİ KAMUOYU İLE PAYLAŞSIN”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “2016-2018 Ekonomik Programı”na yönelik Maliye Bakanı Zeren Mungan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ın tamamen farklı açıklamalar yaptıklarını savunarak, “Hangisi doğru söylüyor?” diye sordu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2016-2018 ekonomik programa ilişkin görüşmelerin başlamadığı açıklamasına karşın Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın Meclis’te tam aksi bir açıklamada bulunup, “programa yönelik çalışmaların başladığı”nı belirtine dikkat çeken Özyiğit, “Ya birisi doğru söylemiyor, ya da birbirlerinden habersiz gizli kapaklı çalışmalar yapıyorlar” dedi.

Cemal Özyiğit, Çalışma Bakanlığı ekonomik programa ilişkin görüşmelerin başlamadığını açıklarken, konuyla ilgili aynı gün açıklama yapan Mungan’ın 2016-2018 dönemi Ekonomik Programı’na yönelik çalışmaların başlatıldığını, hatta çatısının bile belirlendiğini açıkladığını ifade etti.

Özyiğit, “İki bakanın, üstelik de aynı partiden olan iki bakanın, aynı konuda üstelik de aynı gün birbirlerinden tamamen zıt açıklama yapması manidar olduğu kadar, düşündürücüdür de. Sayın Bakanları gerçekleri kamuoyu ile paylaşmaya davet ederiz” dedi.

“CTP İLE UBP AYNI YOLDA”

2013-2015 dönemini kapsayan ekonomik paketin UBP döneminde imzalanarak uygulanmaya başlandığını; paketin CTP-DP döneminde de aynen uygulanmaya devam ettiğini belirten Özyiğit, ekonomik paketin uygulanması noktasında CTP ile UBP’nin aynı yoldan gittiklerini vurguladı.

Özyiğit, şöyle devam etti:

“Halkın fakirleşmesini, kurumların peş keş çekilmesini, çalışanların haklarının geriletilmesini ve sendikasızlaştırmayı öngören” paketin, muhalefette pakete karşı çıkan CTP döneminde de aynen uygulanmaya devam ettiğini söyledi. TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın son ziyaretiyle birlikte bunun yeniden ortaya konulduğunu savunan Özyiğit, “Sayın Başbakan bu konudaki sessizliğini ısrarla koruyarak neden kamuoyuna açıklama yapmamaktadır. Sayın Başbakan protokol çerçevesinde önümüzdeki dönemde nelerin hayata geçeceğini şeffaflık adına halkına açıklamak zorundadır”

“PROGRAM BURADA HAZIRLANMALI”

2013-2015 ekonomik paketinin halkı fakirleştirdiğini, maaş ve ücretlere artış yapılmamasını sağlayarak halkın alım gücünü gerilettiğini belirten Özyiğit, 2013-2015 dönemini kapsayan programın halkın ve sivil toplum örgütlerinin tüm karşı çıkışlarına rağmen aynen uygulanmasına devam edildiğini kaydetti. Özyiğit, gündeme şimdi de 2016-2018 dönemini kapsayacak program geldiğine işaret etti.

Çarpık ve kokuşmuş yapıdan kurtulmak, sürdürülebilir bir yapıya ulaşmak, sivil ve demokratik bir düzen yaratmak adına programlara ihtiyaç olduğunu, ancak tüm bunların burada yerel gerçekler dikkate alınarak hazırlanması gerektiğini kaydeden Özyiğit, nereden gelirse gelsin, dayatmalara karşı çıkılmasının şart olduğunu ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.