1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEBLİGATA UYMAYANA CEZAİ İŞLEM!
TEBLİGATA UYMAYANA CEZAİ İŞLEM!

TEBLİGATA UYMAYANA CEZAİ İŞLEM!

TEBLİGATA UYMAYANA CEZAİ İŞLEM!

A+A-

Kalkanlı’da Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu yanında bulunan ve günde 20 kamyon çöp dökülen çöp alanının kapatılmasının ardından bölgede yeni bir kaos yaşanmaya başladı.

Güren TİLKİ

Çevre Bakanlığı’nın talimatı olmasına rağmen bazı işletmelerin peynir altı suyunu Kalkanlı’daki anıt zeytin ağaçlarının karşısındaki araziye dökmesi, büyük bir çevre felaketi yaşanacağının habercisi oldu.

Çevre Bakanlığı’nın ‘peynir altı suları Haspolat eski arıtma tesisine dökülecektir’ talimatını hiçe sayan bazı işletmeler, çevreye zarar vermek için ellerinden geleni yapıyor.

Arkın: Tebligata uymayana cezai işlem uygulanacak

Çevre Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın, 18 Haziran’da Kalkanlı Çöp Alanı’nın kapatıldığını ve halkın bundan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Arkın, çöplüğün kapatılmasıyla gerekli önlemlerin ve talimatların ilgi yerlere verildiğine dikkat çekti.

Bu kapsamda Güzelyurt Belediyesi’nin katı atıklarını Güngör depolama alanına götüreceğini ifade eden Arkın, bakanlığın bölgedeki işletmecilere yazılı olarak sıvı atıklar ve peynir altı sularının Haspolat eski arıtma tesisine kendi imanlarıyla götürülmesi için tebligat verildiğini söyledi.

Arkın, bu tebligata uymayanlar hakkında cezai uygulamaya gidileceğini belirtti. Arkın ayrıca, bu tür konuların yasa gereği yerel yönetimlerin sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

Kaymakamtorunları: Çevre kokuyor

Bölge sakini Alkan Kaymakamtorunları, peynir altı suyunun kendi arazinin yanındaki dere yatağına döküldüğünü belirtti. Sıvı atığın çevreye pis koku yaydığını ifade eden Kaymakamtorunları, peynir altı suyunun doğaya verdiği zararlardan söz etti. Kaymakamtorunları, konuyu köy muhtarına ilettiğini belirterek muhtarın da Kaymakamlığı bilgilendirdiğini söyledi.

 

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.