1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TECAVÜZ DAVASINDA ARTÇI ŞOK
TECAVÜZ DAVASINDA ARTÇI ŞOK

TECAVÜZ DAVASINDA ARTÇI ŞOK

Tecavüz suçlamasından dolayı tutuklu bulunan Tarık Mart’ın adil yargılanmasını önlemek amacıyla yalancı tanık buldukları öne sürülen zanlı Mart’ın avukatı, emekli binbaşı amcası, ona yardım eden polis memuru ve iki yalancı tanık mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Çatalköy’de 23 yaşındaki B.S isimli genç kızın tecavüze uğramasıyla ilgili soruşturma iyice karıştı. Girne Polis Müdürlüğü hücrelerinde tecavüz suçlamasıyla tutulan zanlı Tarık Mart, yakasını kurtarmak için tutuklu bulunduğu hücreden yalancı tanıklar buldu. İddialara göre, hücrelere bakmakla sorumlu olan polis memuru Ediz Manici, zanlı Mart’ın yalancı tanıkları organize edebilmesi için ona telefon temin etti. Zanlı Mart’ın amcası Adem Mart’a telefonla ulaştığı, amca Mart’ın da yalancı tanıklık etmesi için Hicran Dağlı ile irtibat kurduğu öne sürüldü. Yalancı tanıklığa razı olan Dağlı’nın da İbrahim Yıldırımı da yalan ifade vermesi için ikna ettiği iddia edildi. Zanlının avukatlığını yapan Hasan Özkök’ün ise Hicran Dağlı ile telefonla konuşup yalancı tanıklığa teşvik ettiği öne sürüldü. Bu suçlama nedeniyle savunmadan zanlı konumuna düşen avukat Özkök, zanlı Tarık Mart’ın amacı emekli Binbaşı Adem Mart, polis memuru Ediz Manici, Gazimağusa’da yaşayan kuaför Hicran Dağlı ile taksici İbrahim Yıldırım tutuklandı. Dağlı ile Yıldırım’ın olay günü zanlı Mart’ın yanlarında olduğuna dair yalan ifade verdikleri öğrenilirken, tutuklanan beş zanlı dün teminat duruşmasına çıkarıldı.

ADİL YARGILANMASINI ÖNLEMEYE ÇALIŞTILAR

Girne Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen teminat duruşmasında soruşturmayı yapan polis zanlılar aleyhine getirilen suçlamaları aktardı. Polis, zanlı Hicran Dağlı’nın yalancı tanıklık yaptığını, ayrıca yalancı tanıklık yapması için İbrahim Yıldırım’ı teşvik ettiğini söyledi. Zanlı Yıldırım’ın da zanlı Dağlı’nın teşviki ile yalancı tanıklık yaptığını kaydeden polis, zanlı Adem Mart’ın da telefonla Dağlı ile Yıldırım’ı arayarak yalancı tanıklığa teşvik ettiğini açıkladı. Ediz Manici’nin ise hücrede bulunan zanlı Tarık Mart’a telefon verdiğini kaydeden polis, zanlı Hasan Özkök’ün de telefonla Hicran Dağlı’yı arayıp yalancı tanıklığa teşvik ettiğini açıkladı. Polis, zanlı Dağlı ile Yıldırım’ın Gazimağusa’da yaşadığını, zanlı Ediz Manici’nin polis memuru, zanlı Köksal’ın avukat, zanlı Adem Mart’ın ise emekli binbaşı olduğunu belirterek tüm zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

TEMİNATA BAĞLANDILAR

Mahkeme,” yalancı şahitlik yapmaya teşvik ve yalancı tanıklık yapma” suçlarından tüm zanlıları aynı teminat şartları altında serbest bıraktı. Mahkeme, tüm zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, her zanlı için bir kefilin 30 bin TL tutarında kefalet senedi imzalamasına ve zanlıların 50’er bin TL şahsi kefalet senedine imza atmasına emir vererek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Tecavüz ve ciddi darp suçlarından polis hücrelerinde tutuklu bulunan Tarık Mart bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacak.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.