1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TECAVÜZ SONRASI KÖY HALKI AYAKLANDI!
TECAVÜZ SONRASI KÖY HALKI AYAKLANDI!

TECAVÜZ SONRASI KÖY HALKI AYAKLANDI!

Tecavüz sonrası köy halkı isyan etti;

A+A-

Güvercinlik Köyü, 14 yaşındaki kızla ilişkiye giren ve mahkeme tarafından teminatla serbest bırakılan tecavüz zanlısı Remzi Çil’in tekrar köye geldiği dedikodusu ile çalkalanıyor. “Köyde bir evde saklanıyor” denilen 65 yaşındaki Remzi Çil’i köyde istemediklerini belirten köy halkı emniyet güçlerinden yardım istedi. “Bu adamın köye girişi yasaklansın” diyen köy halkı, “devlet bunu yapmazsa biz yapacağız” dedi. Remzi Çil’in serbest bırakılmasının ardından köye dönmesi köyde huzursuzluk yaratmıştı.

Bu adamı köyde istemiyoruz

Haberal Kıbrıslı gazetesi ekiplerinin dün köye yaptığı ziyarette F.A’nın ailesi ve köy halkı, “Biz bu adamın isminin bile konuşulmasından rahatsızken bu adam köye dönmek için fırsat kolluyor” diye sitem etti. İsminin açıklanmasını ve resminin çekilmesini istemeyen köy sakinleri, “Torunu yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden, 65 yaşındaki adamın köyün içinde gözümüzün içine baka baka dolaşmasını içimize sindiremeyiz. Devlet bu işe bir çözüm bulamazsa, biz gerekeni yapar bu adamı köyün dışına atarız, çıkacak olaylardan da sorumlu olmayız” dedi.

F.A daha uygun bir yere yerleştirilmeli
Lefkoşa Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü’nden edindiğimiz bilgide, dairenin tecavüz mağduru F.A ve ailesi için çalışmalarının devam ettiği, rutin olarak ailenin köyünde ziyaret edildiği ve destek verildiği belirtildi. Daire yetkilileri tecavüz mağduru F.A’nın doğumunun yaklaştığını, bu doğumun daha sağlıklı ve güvenli gerçekleşmesi için çocuğun daha uygun bir yere yerleştirilmesi için çalışmalar başlattıklarını söyledi. Yetkililer, önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili toplantı gerçekleştirerek karar vereceklerini belirtti.

Yetkililerden alınan bilgide F.A’nın hamileliğinin 22’inci haftaya girdiği öğrenildi. 
Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri ile yapılan görüşmede, köy halkının tecavüz zanlısı Remzi Çil’in köye dönmesi halinde yaşanabilecek olaylar konusunda halkın hassasiyetini ilettiğimizde, daire bu konu hakkında da karar üretmek için çaba sarf edeceklerini söyledi.

“Devlet namusumuza 10 bin lira fiyat biçti”
Dün akşam saatlerinde zanlı Remzi Çil’in köye gizlice girdiği söylentisinin çıkması üzerine ise yaklaşık 150-200 kişilik kalabalık grup Remzi Çil’in evinin önünde toplandı.
 
Böyle utanç verici bir suç işleyen kişiyi köylerinde istemediklerini söyleyen köylü, “Devlet namusumuza 10 bin lira değer biçti. Başbakanın imzasını taklit eden kişiler 4 ay ceza yerken, küçücük bir çocuğa tecavüz eden bu tip ahlaksız kişiler serbest kalıyor” diyerek olaya tepkilerini ortaya koydular. Olayın büyümesi üzerine köye gelen polis ekipleri kalabalığı yatıştırmaya çalıştı. Grubun uyarılara rağmen dağılmaması üzerine köye gelen takviye polis ekipleri tarafından grup dağıtıldı. Öte yandan zanlı Remzi Çil’in köyde olmadığı anlaşıldı.
 
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.