1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TECAVÜZDEN MÜEBBET YİYEBİLİR...! İLK VUKUATI DA DEĞİL!
TECAVÜZDEN MÜEBBET YİYEBİLİR...! İLK VUKUATI DA DEĞİL!

TECAVÜZDEN MÜEBBET YİYEBİLİR...! İLK VUKUATI DA DEĞİL!

Suçu ömür boyu hapislik öngörüsü! ... Tecavüz öncesinde ise;

A+A-

 

Gazimağusa Kaza Mahkemesi, üvey kızına tecavüz suçlamasıyla tutuklu bulunan 20 yıllık polis memuru Kader Güneri’nin tutuklu yargılanmasına karar verdi

CEZAEVİNDE BEKLEYECEK: 2010 yılından beri üvey kızına tecavüz etmekle suçlanan Kader Güneri 2014 yılı Haziran ayı içerisinde genç kızla ilişkiye girdiğini kabul etti. 20 yıllık polis memuru yargılanıncaya dek hükümsüz tutuklu olarak 3 ay cezaevinde bekleyecek


İncirli’de 2010 yılından beri üvey kızı olan 18 yaşındaki E.E.’ye tecavüz ettiği gerekçesi ile 26 Haziran tarihinde kızın şikayeti üzerine tutuklu bulunan 20 yıllık polis memuru Kader Güneri 7 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Haziran ayı içerisinde tahriklere kapılarak 18 yaşındaki E.E. ile cinsel ilişkiye girdiği yönünde itirafı bulunan Kader Güneri, hakkında başlatılan yakın akraba ile cinsi münasebette bulunma, 16 yaşından büyük, 18 yaşından küçük kızla cinsi münasebette bulunma, 2011’de 13 yaşından büyük 16 yaşından küçük kızla cinsi münasebette bulunma ve bakmakla mükellef olduğu kızla cinsi münasebette bulunma suçlamaları ile ilgili başlatılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından yargılanıncaya dek 3 ayı geçmemek üzere cezaevine gönderildi.

2014 yılında suçu işlediğini kabul etti

Polis memuru Kader Güneri ile ilgili başlatılan soruşturmayı yürüten Müfettiş Muavini Cem Ozan, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının bizzat kendi el yazısı ile 2014 yılının Haziran ayı içerisinde genç kız ile cinsel ilişkiye girdiği yönünde itirafının bulunduğunu açıkladı. Zanlı Kaderi’nin ifadesinde E.E. ile evde baba kız ilişkisi değil de aralarında aşkımlı canımlı konuşmalar geçtiğini anlattığını belirten Ozan, zanlının olay günü ise taciz edildiği için tahriklere kapılarak genç kız ile cinsel ilişkiye girdiğini itiraf ettiğini söyledi. Ozan ayrıca zanlının 2014 yılından önce genç kız ile cinsel ilişkiye girdiğini kabul etmediğini belirtti. Polis, başlatılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından yargıç karşısına çıkarılan zanlı hakkında yargılanıncaya dek 3 ayı geçmemek üzere cezaevine gönderilmesini talep etti.

İlk vukuatı değil

Cezaevi talebi üzerine polis memuru Kader Güneri’nin teminata bağlanarak serbest bırakılması için zanlı Kader Güneri, babası Erkan Güneri ve eski eşinin annesi Hatice Işıldak mahkemede tanık olarak dinlendi.

Baba Erkan Güneri ve eski kayınvalide Hatice Işıldak zanlı Kader Güneri’nin yargılanmaktan kaçmayacağına kefil olduklarını ve nakdi teminat yatırabileceklerini beyan ettiler. Mahkemede tüm ailesinin ve yaşantısının KKTC’de olduğuna ve yargılanmaktan kaçmayacağına ikna etmek üzere hakkında tanıklık yapılan Güneri’nin 2002 yılında da geceleyin ev açma ve sirkat suçlaması ile görevden uzaklaştırıldığı ve işine geri döndüğü öğrenildi. Bu olayın ardından ise Kader Güneri’nin hakkında disiplin soruşturması başlanarak yeniden görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Mahkeme ikna olmadı

Huzurunda aktarılan şahadet ve beyanları değerlendiren Gazimağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlının hem Türkiye Cumhuriyeti hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olması nedeni ile yargılanmaktan kaçma ihtimalini engellemek amacı ile zanlı Kader Güneri’nin 3 ayı geçmemek üzere hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

 

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.