1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TECAVÜZLE İLGİLİ HAPİS CEZALARI ARTIRILDI
TECAVÜZLE İLGİLİ HAPİS CEZALARI ARTIRILDI

TECAVÜZLE İLGİLİ HAPİS CEZALARI ARTIRILDI

Tecavüzle ilgili hapis cezaları artırıldı

A+A-

Zeytinlik’te bir otel odasında Kırgızistan uyruklu bir kadını darp edip, tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan A.G. isimli zanlı, dün tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarıldı.
Mahkeme, polis soruşturması yapılabilmesi için zanlı hakkında 6 gün tutukluluk emri verdi.
Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları, yapılan son düzenlemelere göre tecavüzle ilgili hapis cezalarının artırıldığına dikkat çekti.
Asafoğulları, gerek zanlının gerekse müştekinin iddialarının araştırılması ve işlenen bir suç varsa ortaya çıkarılması için talep edilen tutukluluk süresine talebine emir verdi.
Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen tutukluluk duruşmasında müfettiş muavini Umut Demir, iddia makamının tanığı olarak dinlendi. Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Umut Demir, zanlının “cinsel tecavüz”, “cinsel saldırı” ve “ciddi darp” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.
Demir, Kırgızistan uyruklu bir kadının darp edildikten sonra otel odasında tecavüze uğradığı iddiasıyla polise şikayete geldiğini belirterek, zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını ifade etti.

“Tecavüz etmedim, gün boyu vakit geçirdik”
   Zeytinlik’te numarası olmayan bir odada kadına ait iç çamaşırları, kanlı çarşaf ve yastık kılıfının emare olarak alındığını anlatan Demir, kadının doktor kontrolünden geçirildiğini kaydetti.
Meseleyle ilgili alınması gereken ifadeler olduğunu aktaran Demir, zanlının serbest kalması durumunda soruşturmaya etki edebileceğine dikkat çekti ve zanlının 6 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını istedi.
Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları, avukatı olmayan zanlıya savunmasını yapması için izin verdi.
Tecavüz suçlamasını kabul etmeyen A.G. isimli zanlı, bahse konu kadın ile gün boyunca vakit geçirdiklerini belirterek, önce Karaoğlanoğlu’nda bir otele gittiklerini ancak boş oda bulamadıklarından dolayı Zeytinlik’teki otele gittiklerini anlattı.

KIBRIS

 

 

 
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.