1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEHDİT EDİLİYORUZ!
TEHDİT EDİLİYORUZ!

TEHDİT EDİLİYORUZ!

'Devleti devlete mi şikayet edelim'

A+A-

'Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yer hizmetlerinin CWC Temizlik Dünyası Şirketi’ne ihalesiz verilmesinin ardından 46 çalışan mağdur olduğu' haberin ardından mağdur çalışanlar sıkıntılarını anlattı.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde çalışan hastane personelinden bir grup dün yaşadıkları süreci ve sıkıntılarını aktardı. Ocak ayından beri ödenmede sıkıntı yaşadıklarını ifade eden çalışanlar, işlerine son verilmekle tehdit edildiklerini ifade etti.

Deniz ABİDİN


Devlet Hastanesi’nde çalışan hastane personelinden bir grup dün yaşadıkları süreci ve sıkıntılarını aktardı. Bazı çalışanlar, Ocak ayından beri ödenmede sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, Ocak ayı maaşını Mart ayının ortasında aldıklarını belirtti. Çalışanlar Mart ayına gelindiğinde Hastane İdari Amiri Osman Çelebi tarafından Mart ayında ödeme olmayacağının kendilerine iletilerek, “ya bedava çalışırsınız ya da çeker gidersiniz” denildiğini ifade etti. Bu duruma itiraz ettiklerini söyleyen çalışanlar, müsteşarın talimatının “işinize gelirse” yönünde olduğunun kendilerine söylendiğini belirtti.


“Üstüne bir bardak soğuk su için dediler”

Çalışanlar, şöyle devam etti, “Başhekim Bülent Dizdarlı, girişimlerde bulunarak Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile görüşerek, Mart ayının sadece 17 günü bize ödendi.  Mart’ın 17’sinde ödememizi aldığımız gün CWC Şirketi’nin sekreteri bize işten çıkartılma kağıdını getirdi. Daha alacağımız olduğundan imzalamak istemedik. Başhekimimiz yine Maliyeden birileri ile görüştü. Siz imzayı atın, geriye kalan miktarı da çıkartmaya çalışacağız denildi. Güvendik ve imzaladık. Şu anda biz resmi olarak hastanede çalışmıyor görünüyoruz. Nisan ayına geldiğimizde Mart ayından geriye kalan 13 günü sorgulamaya başladık. Sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarımız bile yapılmadı. Adaya kaçak gelmiş bir mülteciden farkımız yok. 13 günün ödemesi ne zaman çıkacak dediğimizde ise İdari Amirimiz Osman Çelebi, üstüne bir bardak soğuk su için dedi”


“Devleti, devlete mi şikayet edelim?”

Gazetemizi ziyaret ederek sıkıntılarını paylaşan bazı hastane personeli, bu süreçte sürekli ses çıkartmamaları yönünde tehdit edildiklerini ifade ederek, şöyle devam ettiler, “Bu arada asgari ücrete artış yapıldıktan sonra biz hala eski asgari ücret üzerinden net geçen 1590 lira ödeniyoruz. Nisan ayında da üç gün kesintili 1485 lira ödendik. Bu süreçte elimizden gelen bir şey yok. Kime, nereye gidiyorsak, bir sonuç alamıyoruz. Devleti, devlete mi şikayet edelim? Bazılarımızın işten durdurulması yönünde talimatlar veriliyormuş. Yeni ihale sonuçlandıktan sonra hastanede çalışacak olan personelin içinde bazı arkadaşlarımın olmayacağına yönelik duyumlar alıyoruz. Bunu Müsteşarın söylediği bize gelen bilgiler arasında”


“Korkutuluyoruz”

Çalışanlar, “Birçok kişinin korkutuluyor, ya bedava çalışırsınız ya da gidersiniz denildiğinde ben bir ay bedava çalışırım diyen arkadaşlarımız oldu” diyerek, hastaneye giren üç aylık personelin Akcın LTD’e bağlı çalıştığını ve düzenli ödendiğini, kendilerinin ise beş yıllık eleman olmalarına rağmen haklarının yendiğini söyledi.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.