1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TEHDİTLERİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ”
“TEHDİTLERİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ”

“TEHDİTLERİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ”

anlayış ve ortak akıl...

A+A-

İLK ZİYARET DEV-İŞ’E…

ERK: “TEHDİTLERİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ”

GÜLLE: “SENDİKA YASASI İLE İLGİLİ EN KISA SÜREDE GÖRÜŞMELİYİZ”

SEYİS: “BEKLENTİMİZ MAAŞ ARTIŞI DEĞİL”

FELEK: “TEMEL ARGÜMAN ÇALIŞANIN YARININI GÖRMESİ OLMALI”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG), “sosyal diyaloğu geliştirmek” amacıyla sendika ve sivil toplum örgütlerine ziyaretler başlattı.

CTP-BG’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Sekreter Kutlay Erk, Örgüt Sekreteri Niyazi Düzgün ve Sivil Toplum Örgütleri Sorumlusu Ali Gülle’den oluşan parti heyeti, ilk olarak bugün Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş)’i ziyaret etti

CTP-BG’li heyet, Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis, Genel Sekreter Hasan Felek ve Dış İlişkiler Sorumlusu Koral Aşam ile görüşerek sendika ve üyeleri ile ilgili sorunları dinledi.

Görüşmede yeni dönemde hükümetle sendikalar arasındaki diyaloğun artırılması ve sorunlara birlikte müdahale edebilme yönünde davranış geliştirme konuları üzerinde duruldu.

ERK: “TEHDİTLERİ FIRSATA BİRLİKTE ÇEVİRMELİYİZ”

Ziyarette konuşan CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, partinin zor bir dönemde hükümete geldiğini söyleyerek, bu dönemde mücadele ortakları olan sendika ve sivil toplum örgütlerinin yapıcı katkılarının beklendiğini, sorunların diyalogla, anlayışla ve ortak akılla çözülebileceğini kaydetti.

Sosyal devlet yaratma konusunda hükümet ve sendikaların işbirliğinin önemine değinen Erk, sivil toplum örgütlerinin fikirlerini almak için bu ziyaretleri başlattıklarını ifade etti.

Erk şöyle devam etti:

“Biz emeğin partisiyiz. Emekçinin emeğinin karşılığını daha fazla alması taraftarıyız. Emeği temsil eden sendikaları yakın çalışma arkadaşları olarak görüyoruz.

Yoldaşların arasında iyi bir ilişki olmalı. Bu herhangi birinin diğerini hegemonya altına alması anlamına gelmemeli. Ekonominin bize verdiği fırsatları değerlendirmeli, tehditleri fırsata dönüştürmek için beraber çalışmalıyız. Çalışan örgütlerin bize katacağı çok unsur var. Ekonomimizin zafiyetlerini biliyoruz ve bunları konuşmaya geldik. CTP olarak sivil toplumla işbirliği içinde olacağız. Bu girişimimizden hükümet ortağının da esinlenmesini istiyoruz.”

Hükümetin Türkiye ile imzaladığı protokolün mali dengeler için alınan “tedbirler manzumesi” olduğunu belirten Erk, “Protokol, devletin gelir-giderlerini karşılamak için tasarruf ve maaşların dengelenmesi konusudur. Bizim bu programa eklemek istediğimiz şey vatandaşımızın satın alma gücünün belirleyicisi olacak ekonomik girişimlerdir ve formülleri partimiz tarafından yazılmıştır” dedi.

Paketle ilgili parti olarak tavırları olduğunu belirten Erk, bu programı değiştirmek istediklerini ve “bunun Kıbrıslılar tarafından yapılacağını” muhataplarına ilettiklerini kaydetti.

Erk şöyle devam etti: “Çalışmalarımızı yapıp muhataplarımıza dedik ki mutabakat metni imzalayalım ve ekonomiyi tetikleyecek kendi programımızı yazıp protokole ek olarak ekonomik program yapalım. Kıb-Tek’in özelleştirmesine karşıyız dedik ve yeni programımızla kurum yeniden yapılanıyor. 2014 sonuna kadar kendi programımızı uygulayıp 2015 başında yeniden değerlendirme yapacağız. Enerjide entegrasyon istiyoruz dedik. Alternatif enerji de üreteceğiz ve üretim fazlamızı da bu sisteme satacağız.”

GÜLLE: “SENDİKA YASASI İLE İLGİLİ EN KISA SÜREDE GÖRÜŞMELİYİZ”

CTP-BG Sivil Toplum Örgütleri Sorumlusu Ali Gülle de, CTP-BG’nin insan emeğine değer veren ve bu uğurda mücadele eden bir parti olduğunu söyledi.

Gülle şöyle devam etti:

“Sendikacı biri olarak ümit ederim bu ilişkilerimizi daha sık görüşerek, oturup sohbet ederek, hatta belki de ayda bir kez mutlaka görüşerek konuşmalıyız. Ve bu nabzı MYK'ya taşımalıyız. İlişkilerimizi sağlıklı şekilde ileriye taşımamız gerekiyor. Hükümet olmak demek her şey demek değildir. Yürüyecek çok yolumuz var. Emeklilerin hakları ile ilgili, sendikaların demokratikleşmesiyle ilgili yasaları da en kısa sürede görüşmemiz gerekiyor”

DÜZGÜN: “TOPLUMDAKİ KÖTÜ DAVRANIŞ ŞEKİLLERİNİ DEĞİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR”

CTP-BG Örgüt Sekreteri Niyazi Düzgün de, toplumdaki kötü davranış şekillerinin değiştirilmesi için ortaya bir şeyler koymaları gerektiğini söyleyerek, kurumların çalışanların yatırımlarını neden yapmadıklarının, elektrik faturalarını neden ödemediklerinin sorgulanması gerektiğini vurguladı.

Düzgün, sendikaların çalışma yaşamında eğitim sürecini başlatmaları gerektiğini de söyledi.

SEYİS: “BEKLENTİMİZ MAAŞ ARTIŞI DEĞİL”

Açıklamaya göre, Dev- İş Başkanı Mehmet Seyis ise, CTP-BG’nin hükümete gelme aşamasında “TC-KKTC ilişkilerinin sorunlu ve içlerine sinmeyen bir durumda olduğunu” söyleyerek, ekonomik protokolden duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Asgari ücretle ilgili şikayetlerini de dile getiren Seyis, çalışma yaşamında sorunlar olduğunu ve bunun ancak tarafların birlikte çalışmasıyla aşılacağını vurguladı.

Seyis, beklentilerinin maaş artışı değil, demokratik ve birbirini anlayan insanların karşılıklı oturup konuşması olduğunu belirtti.

“Zorluklarını biliyoruz ancak CTP, TC’nin dayattığı paketleri aynen uygulayacaksa hükümete gelmesine gerek yok. Muhalefette kalmaları daha doğru olur” diyen Seyis, kendi kendine yeten, kendi kendini yöneten bir ülke hayal ettiklerini kaydetti.

FELEK: “TEMEL ARGÜMAN ÇALIŞANIN YARININI GÖRMESİ OLMALI”

Dev-İş Genel Sekreteri Hasan Felek de, özel sektörde güvenceli, kayıt altında çalışma koşulları yaratılması gerektiğini vurguladı, çalışma hayatının denetlenmediğini ifade etti.

“Objektif olmak gerekirse örgütlü olduğumuz yerlerde maaş ve haklar konusunda iyi bir yerdeyiz” diyen Felek, genellikle belediyelerdeki taşeron uygulamasının emekten yana olmayan güvencesiz bir sistem olduğunu belirtti.

CTP-BG’nin buna karşı çıkması gerektiğini söyleyen Felek, temel argümanın çalışan için güvence yaratmak ve yarınını görmesinin sağlamak olduğunu vurguladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.