1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEHLİKE YARATAN SERBEST BÖLGE...
TEHLİKE YARATAN SERBEST BÖLGE...

TEHLİKE YARATAN SERBEST BÖLGE...

Bakan Kaşif'ten açıklama

A+A-

KAŞİF: “TESPİT EDİLEN AKSAKLIKLAR EN KISA SÜREDE GİDERİLECEK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif,  bugün bakanlığa bağlı Girne Turizm Limanı, Girne Baş Kılavuzluk ve Liman Başkanlığı, Telekomünikasyon ve Posta Daireleri’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Girne Turizm Limanı’nda saat 09.00’da incelemelerine başlayarak, yolcu giriş ve çıkışlarını denetleyen Bakan Kaşif sırasıyla Girne Baş Kılavuzluk ve Liman Başkanı Baş Kaptan Kutlu Bayramoğlu, Posta Dairesi Müdür Vekili Ahmet Dayıoğlu ve Telekomünikasyon Dairesi Girne Şube Sorumlusu Şakir Ecevit Bostanoğlu ile görüşerek verilmekte olan hizmetler ve sorunlarla ilgili bilgi aldı.

Ziyaretlerde Bakan Kaşif’e Girne Kaymakamı Gürkan Kara ile DP-UG Girne Milletvekili Özdemir Berova eşlik etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif yaptığı incelemelerden sonra basına yaptığı değerlendirmede, görevine geldiği günden beri bakanlığa bağlı birimlere gerçekleştirmekte olduğu ziyaretlerde sorunlar hakkında bilgi sahibi olmaya çalıştığını belirterek, tespit edilen aksaklıkların en kısa sürede giderileceğini kaydetti.

Girne Turizm Limanı rıhtımında park halinde bulunan araçların verilen hizmetlerde aksamaya neden olduğu ve bir an önce Maliye Bakanlığı’na ait Gümrük sahasına çekilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Kaşif, sözkonusu araçların ülkeye giriş kapısı olan limanda güzel bir görüntü oluşturmadığını söyledi.

Rıhtım, yeni inşa edilen yolcu salonu ve araçların giriş çıkış yaptığı alanlarda da bir takım eksiklikler tespit ettiklerini belirten Bakan Kaşif,  bunları kısa sürede gidererek limanı ülkeye yakışır hale getireceklerini kaydetti.

Girne Posta Dairesi’ni iyi bulduğunu ancak Girne Telekomünikasyon Şubesi için aynı şeyi söyleyemeyeceğini ifade eden Bakan Kaşif, özelleştirileceği söylenerek çalışan ekiplerin  dağıtılmasının verilen hizmetlerde aksamaya neden olduğunu vurguladı.

“Eğer halka hizmet vermeyeceksek o zaman daireyi de kapatalım halk kendi çaresine baksın. Eğer devredilecekse, öncelikle her şeyi dört dörtlük yaparak devretmemiz lazım, kaldı ki benim gündemimde böyle bir devretme olayı yok” diyen Bakan Ahmet Kaşif, gelişim içindeki kentte telefon alt yapısında meydana gelen arızaları giderecek tek bir ekibin bulunmasının ‘halkla alay etme’ anlamına geldiğini söyledi.

Ülkeye ve Girne halkına yaraşır yeni bir yapılanma içerisine gireceklerini de ifade eden belirten Bakan Kaşif, bu kapsamda daireden gönderilen teknik ekipleri geri çağırarak yeniden oluşturacaklarını  kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.