1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TEK SORUMLULUĞUN OKUL MÜDİRESİNE ...”
“TEK SORUMLULUĞUN OKUL MÜDİRESİNE ...”

“TEK SORUMLULUĞUN OKUL MÜDİRESİNE ...”

“Tek sorumluluğun okul müdiresine yıkılması kabul edilemez”

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel, Haspolat İlkokulu’nda KTOEÖS üyesi okul müdürüyle ile ilgili iddiaların kendilerini üzdüğünü bildirdi.

Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, okulda varsa yaşanan sorunlarla ilgili olarak Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli teftişin ve soruşturmanın başlatılmasını talep ettiklerini, okulda yaşanan muhtemel huzursuzlukların biran önce sonlandırılarak sağduyu ve diyalogla yasalar, kurallar çerçevesinde sorunların halledilmesi için çaba harcadıklarını belirtti.

“TEK SORUMLULUĞUN OKUL MÜDİRESİNE YIKILMASI KABUL EDİLEMEZ”

Gökçebel, Eğitim Bakanlığı’nın eğitimdeki ilgisizliğinin sorun çözme beceriksizliğinin bir yansıması olarak okullarda sorunların gittikçe arttığını savunarak, “İlgili okulumuzda en az 2 muavin, 1 sekreter olması gerekirken tüm sorumluluğun tek okul müdiresine yıkılmış olması kabul edilemezdir” ifadelerini kullandı.

Şu anda Eğitim Bakanlığı’nın terk etmiş olduğu devlet okullarının yükünün sadece özverili çalışan öğretmenler ve okul idarecileri tarafından yüklenildiğini ifade eden Gökçebel, Haspolat İlkokulu velileri, öğretmen ve okul idarecilerinin iyi niyetli, sağduyulu yaklaşımla bir girdaba çekilmeyeceğini bildiklerini kaydetti.

Gökçebel şöyle devam etti:

“Yaşanan sıkıntıları yine öğretmenlerimizin, okul idarecilerimizin bitmez tükenmez özverili çabalarıyla çözüleceğinden eminiz. Okulumuzun sıkıntılı görünen sürece çekilmemesi gerektiğini, buranın veli, öğretmen, müdür için mücadele alanı değil, işbirliği alanı olduğunu en iyi bilen öğretmen ve müdürümüzün yaşanan olumsuzlukları her zamanki görev bağlılığı, çocuk sevgisi, sabırlı yaklaşımlarıyla çözeceğinden eminiz.

Konu ile ilgili eğitim bakanlığının gerekli soruşturmasını derhal tamamlayarak, rapor etmesi ve okula gerekli özeni göstermesinin, boş kadrolara gerekli atamaların yapılmasının biz de takipçisi olacağını bildiririz.”

KTOEÖS, Haspolat Muhtarı’nın İlkokul Müdürü’ne destek açıklaması ve müdüre destek için toplanan imzaları da basına dağıttı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.